Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de kriz yaratacak sözler! “Kendine ya başka bir iş ya da parti bulacak”

CHP’de yerel seçim öncesi iç karışıklık ve polemikler tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın “Seçilirsem DEM hariç bütün partilere kapım açık” sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki geldi...

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 15:02
Kaynak: Hilal Baldemir
CHP’de kriz yaratacak sözler! “Kendine ya başka bir iş ya da parti bulacak”

Yerel seçimlere 25 gün kaldı ve adaylar seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Grup Başkanvekili ve şu an Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olan Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." şeklinde bir açıklama yaptı. Bu sözlerin üzerine CHP lideri Özel, "Sürçü lisan oldu, belediyenin kapıları tüm partilere açıktır." açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Burcu Köksal’ın bu talihsiz açıklamasını telafi etmeye çalışmasının üzerine Burcu Köksal sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Köksal’ın bu ifadelerinde diretmesi CHP’de yeni bir polemik yaşanmasına neden oldu.

Özel: Kapımız açık

Afyonkarahisar'dan Uşak'a geçen Özgür Özel, "Afyon'da konuşurken belediyenin kapıları ardından kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi'nin kapıları ardında kadar tüm siyasi partilere Uşaklılara, Afyonlulara açıktır." ifadelerini kullandı

"Açık ve net DEM'lilerle yönetmeyeceğim"

Burcu Köksal ise Özel’in bu açıklamasının üzerine sosyal medya hesabından "Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDA-Par'lılarla yönetmetyeceğim" paylaşımında bulundu.

İmamoğlu: Ya kendine bir iş bulacak ya da başka parti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" diyerek tepki gösterdi.

"CHP’de parti içi muhalefet yok parti içi kötülük var"

Tüm bunlar yaşanırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Volkan Demir ile birlikte parti genel merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bulut, medyada yer alan CHP içinde bölünmeler yaşandığı, üç farklı gruplaşma olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine şunları söyledi:

“CHP çok sesli, çok kültür bir parti. Ancak bugün partide farklı fikirler ifade edenler neredeyse trolleşmiş durumdalar. Hele hele seçim dönemine girilmiş bir süreçte bazı arkadaşlarımızın yaptığı parti içi muhalefet değil, parti içi kötülük. Seçim sathında parti içi muhalefet var diyemem, parti içi kötülük yapan insanlar var. Ama şu unutuluyor. Yerel aktörlerimiz çok güçlü. Güçlü liderlerimiz var. Bu bizim çeşitliliğimiz. Bizim alternatiflerimizin olduğunun da göstergesi.”

“Finalleri kötü olacak”

Seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılıp bağımsız ya da başka partiden aday olan isimlere yönelik sorulan soruyu da Bulut, şöyle cevapladı:

“Siyasetin ne kadar sığ olduğunu bu arkadaşlarımızın durumundan görebiliriz. Büyük çoğunluğunun yaptığı yanlışı 1 Nisan’da fark edeceğine inanıyorum. Umarım partiye hasar vermez, herhangi bir ilçenin kaybına vesile olmazlar. Finalleri kötü olacak. Bu bir hainliktir.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.