Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi iyi diyenler taneyle hurma alıyor! İşte çarşıda hurmanın fiyatı

Ramazana sayılı günler kala çarşıda, pazarda ramazan heyecanı başladı. Vatandaşlar ramazan alışverişi için marketlerin, çarşıların yolunu tuttu. Ramazan denince akla ilk gelen şeylerden biri olan hurma bu sene de iftar ve sahur sofralarında yerini almak için tezgâha çıktı. Tezgâhlar çeşit çeşit hurmalarla süslenirken fiyat etiketini gören vatandaşlar şok oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 14:14
Kaynak: DHA
Ekonomi iyi diyenler taneyle hurma alıyor! İşte çarşıda hurmanın fiyatı

Ramazana 1 haftadan az bir süre kala ramazan hazırlıkları büyük bir hızla devam ediyor. İftar ve sahur için alışverişe çıkan vatandaşların listelerinin ilk sırasını her yıl olduğu gibi yine hurma aldı.

hurma fiyatı

Çarşıya inen vatandaşlar iftar ve sahur sofralarını süsleyecek çeşit çeşit hurmaların fiyatlarını inceledi. Tezgâhlarda yerini alan Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi çeşitler, bu yılın favorileri arasında yer alıyor.

200’den 600’e değişen fiyatlar

Çarşıda her bütçeye uygun hurma satışı yapılıyor bununla birlikte, çeşidine göre kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kilogram başına Cennet hurması 280 TL’den satılırken, Jumbo Kudüs hurması ise 350 TL’den satılıyor, Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması ise 500 TL’den alıcı buluyor. Özel Medine hurması ise en pahalısı olarak 620 TL’den satılıyor. Tane ile satılan jumbo hurmaların ise tane başı fiyatı 10 TL ve 15 TL arasında müşterilere sunuluyor.

"Tane fiyatları değişiyor"

20 yıldır Mısır Çarşısı'nda esnaf olan Murat Üzümcü, “Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, hatta 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs’ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor." dedi

"Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı o yüzden yüksek"

Esnaf Suat Tatlıcı ise, “Fiyatlarımız 200 liradan başlıyor, 620 liraya kadar hurmamız var. Taneyle satılan hurmalar, Peygamber Efendimizin kendi elleriyle yetiştirdiği ağacın hurması. Tanesi 10-15 lira. Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı o yüzden yüksek. Kudüs hurmasının kilosu 200 lira, biraz daha büyük Kudüs hurması 320 lira, jumbo hurma 420 lira." şeklinde konuştu.

"Fırsatçılık olmuş"

Hurma fiyatlarına bakmaya gelen vatandaş Hüsamettin Özkan, “Ramazan ayından dolayı fırsatçılık olmuş. Kesinlikle bir tane almam. Kim alır?" dedi.

"Alan var ki satıyorlar"

Bir başka müşteri Sema Köse ise, “Pahalı ama herkes ekonomik durumuna göre hareket ederse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Hurma alan Mehmet Gülendar, “Kilosu 220 lira olan hurmadan bütçeme göre aldım ama demek alan var ki satıyorlar." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.