Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in işgal planına sert tepki! İşte İsrail’in Batı Şeria’daki planı

İsrail tam 150 gündür Gazze’de katliam ve soykırım gerçekleştiriyor. Abluka altına alınan Gazze’de sivillerin dışarıdan yardım almasına engel olan İsrail boşalttığı bölgelere ise kendi vatandaşlarını yerleştirmek için işgal planı yapıyor. Bu plana tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, ''İsrail makamlarının, Batı Şeria'da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plan, Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına gelmektedir. Bu eyleme derhal son verilmelidir.'' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 12:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in işgal planına sert tepki! İşte İsrail’in Batı Şeria’daki planı

Siyonist İsrail’in soykırım yaparak ele geçirmeye çalıştığı Batı Şeria topraklarına kendi vatandaşlarını yerleştirme planına Türkiye’den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Filistin topraklarında işgal faaliyetleri sürdüren İsrail’in bu eylemlerine derhal son vermesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "İsrail makamlarının, Batı Şeria’da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plan, Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına gelmektedir. Bu eyleme derhal son verilmelidir." ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Devlet’inin uluslararası hukuk kurallarını daha fazla ihlal etmesine engel olabilmek adına işlediği suçların en doğru terminolojiyle tanımlanması gerektiğini vurgulayan Öncü Keçeli, Batı Şeria'daki işgal faaliyetlerinin uluslararası toplum tarafından "yasa dışı yerleşim" olarak adlandırılmasının yeterli olmadığının altını çizdi.

Keçeli, "Söz konusu olan, hukuken Filistin halkına ait topraklara İsrail tarafından zorla el konulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.