Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak ‘aday olsaydım kazanırdım’ çıkışı!

Hali hazırda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olan Mansur Yavaş, katıldığı bir canlı yayında 14 Mayıs Genel Seçimleri ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Mansur Yavaş, ''Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olsaydım seçimi kazanırdım.'' ifadelerini kullandı. Savaş’ın bu cümlesi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 12:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak ‘aday olsaydım kazanırdım’ çıkışı!

Bir dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri için yeniden ABB adayı olarak çıkardığı Mansur Yavaş katıldığı bir canlı yayında gündem olacak çarpıcı bir açıklama yaptı. Mansur Yavaş 14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olsaydım seçimi kazanırdım." dedi.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere 24 gün gibi kısa bir süre kalmışken adaylar seçim çalışmalarına hız kesemden devam ediyor. Seçim programı kapsamında çalışmalarına hız veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni döneme ilişkin çalışmalarını ve projelerini anlatmak için Habertürk canlı yayınına katıldı.

“Akşener'in hamlesi etik değildi"

Yavaş'a, geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili bir soru yöneltildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığı adaylığına çağırması ve Altılı Masa'dan kalkma sürecine ilişkin soruya yanıt veren Yavaş, Akşener'in bu çıkışın etik olmadığını ifade etti.

“Aday olsaydım kazanırdım"

Mansur Yavaş, Akşener'in böyle bir çıkış yapmasının doğru olmadığını dile getirerek, "Ekrem İmamoğlu'na da çağrı yaptı. Ya ikimiz birden gitseydik ne olacaktı? Kura mı çekecekti aramızda?" diyerek, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olsaydım seçimi kazanırdım." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.