Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orta Doğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın lideri İsmail Haniye, Orta Doğu’da yaşanan gerilimi ve Gazze’de devam eden savaş durumu ile ilgili müzakere için hafta sonu Türkiye'ye gelecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:10
Kaynak: Hilal Baldemir
Orta Doğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşta 194. güne girildi ve son belirlemelere göre 33 bin 686 kişi hayatını kaybetti.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu İran, önceden duyurduğu gibi insansız hava araçları ve balistik füzeler ile İsrail’e saldırı gerçekleştirdi. Gözdağı niteliğindeki saldırıların ardından Orta Doğu’da gerilim daha fazla yükseldi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Hamas lideri İsmail Haniye hafta sonu Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Erdoğan bugünkü AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Hafta sonu Filistin davasının lideri misafirim oluyor" açıklamasını yaptı. Erdoğan, "Kimse Filistin meselesinde bizi sorgulayacak kapasitede değildir" şeklinde konuştu.

Yerel seçim sürecinde Erdoğan'ın İsrail politikasının yumuşak olduğunu ve özellikle ticaretin tamamen kesilmesi gerektiğini savunan ve aralarında Yeniden Refah Partisi'nin de olduğu bazı grup ve partiler, Filistin'de yaşananlar nedeniyle İsrail'e daha fazla yaptırım uygulanması gerektiği yönünde sert eleştiriler getirmişti.

Bazı analistler de Erdoğan'ın yerel seçim adaylarının oy kaybetmesinde bu konunun da etkili olduğunu söylemişti.

Artan tepkilerin ardından geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticarete ara verildiğine ilişkin bir açıklama yayınlamıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.