Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’de Can Kaybı 33 Bine Dayandı! Yardım götürenleri bile katlediyorlar

Filistin halkı 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları altında ve her geçen gün can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Gazze’de toplam can kaybı sayısı 32 bin 975’e yükseldi. Birleşmiş Milletler, Gazze’de 2 yaşın altındaki her 3 çocuktan 1'inin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını ve bu nedenle ölümün kıyısında olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:28
Kaynak: Hilal Baldemir
Gazze’de Can Kaybı 33 Bine Dayandı! Yardım götürenleri bile katlediyorlar

İsrail ordusu, uluslararası tüm çağrılara rağmen 180 günden bu yana acımasız bir şekilde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor ve bölgede adeta soykırım gerçekleştiriyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 5 ayrı saldırıda 59 kişinin hayatını kaybettiği, 83 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden masum sivillerin sayısının 32 bin 975’e, yaralı olanların sayısının ise 75 bin 577’ye yükseldiği belirtildi.

YETERSİZ BESLENEN ÇOCUK SAYISI ARTIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan güncel açıklamada, kuruluşun her ay Gazze’de bulunan 1.45 milyon kişiye gıda yardımı sağladığı fakat bölgede kıtlık yaşanmasının beklendiği, bu nedenle acil bir şekilde ateşkes yapılması gerektiği kaydedildi.

Gazze’de yetersiz beslenen çocuk sayısının rekor bir hızla arttığı vurgulanan açıklamada, 2 yaşın altındaki her 3 çocuktan 1'inin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığı ifade edildi.

GAZZE’DE 196 YARDIM ÇALIŞANI ÖLDÜ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze Şeridi’nde 1 Nisan Pazartesi günü 7 uluslararası yardım kuruluşu çalışanının İsrail saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Guterres, Gazze’deki saldırılarda ölen yardım kuruluşu çalışanı sayısının 175’i BM personeli olmak üzere toplamda 196’ya yükseldiğini belirterek, bu saldırının “vicdansızca” olduğunu söyledi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.