Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam liste 2024

İsrail malları ve İsrail ürünleri boykot listesinde yer alan ürünler araştırılıyor. Bu nedenle birçok vatandaş boykot ürünleri, israil markaları ve israil ürünleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Türkiye’de de birçok kişi bu markaları öğrenip boykot etme istiyor. Dünya genelinde yayılan bu tür boykot çağrıları, uluslararası arenada İsrail hükümetinin katliamcı savaş politikalarını protesto etme amaçlıdır. Peki, Amerikan malları nelerdir? Amerikan ürünleri nelerdir? İsrail markalı ürünler hangileridir? İsrail malları ve markaları nedir? İşte, Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam liste 2024…

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 12:41
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam liste 2024

Türkiye başta olmak üzere dünyanın neredeyse her yerinde İsrail menşeili markaların ürünleri satılmaktadır. İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı insanlık dışı savaş suçları dünyanın her yerinden tepkilerle karşılanıyor. Sokaklara dökülen insanlar İsrail’i protesto ediyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de en son açıklanan verilere göre 32 bin üzeri Gazzeli sivil hayatını kaybetti. Birçok kişi bu olaydan sonra israil tarafından üretilen ürünler ve markaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, İsrail markaları nelerdir? İsrail ürünleri nelerdir? İsrail malları nelerdir? İsrail malları boykot listesi nedir? Starbucks İsrail malı mı? Coca Cola İsrail malı mı? İşte konu ile ilgili tüm gerçek bilgiler.

İsrail Markaları

İsrail tarafından yapılan saldırılara birçok kişi boykot ürünleri nelerdir öğrenip boykot yapmak istiyor. Bu nedenle İsrail'e destek veren ülkelerin malları hakkında birçok kişi boykot etmek istiyor. Amerikan ürünleri de boykot listesine sizler için ekledik. Çünkü Amerikan Başkanı ve Dışişleri Bakanı açık açık desteğini açıkladı. Birçok kişi de İsrail malları ve Amerikan mallarını boykot etmek için boykot listesi araştırıyor. Bu nedenle sizler için hem İsrail markaları hem de Amerikan markalarını listeledik. Birçoğu direkt İsrail markası olmamakla beraber Amerika da üretilen Amerakan malları olarak da listelenmiştir.

israil markaları ve ürünleri boykot listesi 2023

İsrail Ürünleri ve Markaları

İsrail’in bu kanlı eylemlerine karşı herkes kendince bir tepki göstermek istiyor bu tepkilerin başında da İsrail’e ait olan markaların ve malların protesto edilmesi geliyor. Özellikle son günlerde sosyal medyada çığ gibi büyüyen boykot hareketi dünyanın her yerine yayılmış durumda vatandaşlar İsrail’e ait olan ürünleri paylaşarak alınmamasına teşvik ediyorlar. Peki, Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam listesi nedir? İsrail boykot ürünleri nelerdir? İşte bu sorunun cevabı…

israile ait markalar

Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam liste 2024

Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes,

Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss,

Deterjan: Ariel, Vanish, Dash, Finish,

Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks,

lipton israil malı mı

Çay: Lipton, Dilmah,

Şekerleme: Elite, Strauss,

Dondurma: Walls, Ben & Jerry's,

Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco,

Alkollü İçecekler: Mey-İçki, Carmel Winery,

coca cola israil malı mı

Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)

Yukarı da yer alan birçok ürün direkt İsrail malları arasında yer almamaktadır. Bunların birçoğu Amerika menşeili üretilen ürünler arasında yer aldığı için belirtmek doğru olacaktır. Son günlerde yaşanan Gazze İsrail arasında ki çatışma sonrasında Dünya da ki birçok kişi israil malları ve israil ürünleri boykot yapma kararı alıyor. 

israile ait markalar: gıda ve içecek

İsrail Ürünleri Gıda ve İçecek firmaları

Danone,

Maggi,

Jacobs,

Banana,

McDonald's

Burger King,

Knorr,

Calve

Ahava

Angel Bakeries

Arcaffe

Bamba (snack)

Berman's Bakery

Bezeq

Bissli

Carmel Agrexco

Carmel Winery

Cofix

Cow Chocolate

Domaine du Castel

israil markaları ve ürünleri boykot listesi 2023

Ein Gedi Mineral Water

Goldstar (beer)

Hamashbir Lazarchan

Landwer Coffee

Leibish & Co.

Lone Tree Brewery

Maariv (newspaper)

Osem (company)

Prigat

SodaStream

Sun d'Or

Strauss Group

Tnuva

Wissotzky Tea

YVEL

İsrail Finans ve Bankacılık Firmaları

İsrail Ürünleri Finans ve Bankacılık Firmaları

Arab Israel Bank

Bank Hapoalim

Bank Leumi

Israel Discount Bank

Mercantile Discount Bank

israil malları ve markaları boykot listesi

İsrail Ürünleri İletişim ve Teknoloji firmaları

Allot (company)

Bezeq

BT/AT 52

CardiacSense Ltd

Cato Networks

Cellcom (Israel)

Check Point

Fiverr israil malı mı

Fiverr israil malı mı?

Dünyanın en büyük freelancer platformu olan fiverr İsrail merkezli bir website. Birçok kişinin kullandığı ve nerede ise en çok kullanılan sitelerden biri olan site olmasına rağmen İsrail Tel Aviv merkezli bir şirkettir.

Globes (newspaper)

Golan Telecom

Hot (Israel)

Isracard

Israir

Ituran

Mobileye

NICE Ltd.

israil markaları ve ürünler listesi

Partner Communications Company

Radcom Ltd

Radwin

Retalix

Spacecom

Tadiran

Tadiran Telecom

Time (cigarette)

Tzomet Sfarim

ZoneAlarm

İsrail Turizm ve Otelcilik firmaları

İsrail Markaları Turizm ve Otelcilik firmaları

Arkia

Dan Hotels

Isrotel

İsrail Markaları Gıda ve İçecek firmaları

Cow Chocolate

GreenSun Energy

Max Brenner

Vodka Perfect

İsrail Markaları Tekstil ve Moda firmaları

İsrail Markaları Tekstil ve Moda firmaları

Gottex

Honigman

Kenvelo

Leibish & Co.

MacDavid

Source Sandals

israil markaları amerika menşeili

İsrail Markaları Otomotiv ve Taşımacılık firmaları

Better Place (company)

Egged (company)

İsrail Markaları Perakende ve Market Zincirleri firmaları

Shufersal Super-Pharm

İstail Markaları Temizlik Ürünleri

Air Wick

Ajax

Aldays

Alo Ariel

Axe

Calgon

calgon israil malı mı

Cif

Clear

Clit Bang

Colgate

colgate israil malı mı

Dettol

Dove

Elidor

Clear israil malları arasında mı

Head & Shoulders

Ipana

Jhonsons Baby

Loreal (Şampuan)

Lux

Max Factor

Nıvea

Omo

Oral-B

Palmolive

Pantene

Prima

Prima israil ürünleri arasında mı

Rejoıce

Prima

Protex

Rejoice

Rexona

Rinso

Sensodyne

Viecnetta

Vileda

Vanish

Vaseline

Veet

Bu İsrail markalarına ve ürünlerine alternatif olarak hangi markaları ve ürünleri alabiliriz diye merak edip araştıranlar,  İsrail mallarına markalarına ve ürünlerine alternatif Türk malı yerli ürünler nelerdir? içeriğine göz atabilir.

israile destek veren markalar

İsrail’e desteğini açıklayan markalar

Gazze'de yaşanan katliam'a desteğini açıklayan birçok firma yer alıyor. Bu firmaların birçoğu aşağıdaki gibi yer almaktadır:

HP

Puma

Mc Donals

Hardee's

Tide

Coca Cola

Burger King

Hyundai

IBM

L'Oreal

Subway

israil boykot ürünleri

Bu markaların tamamı İsrail'e ait olmayıp aralarında İsrail'i desteklediğini açıklayan ülkelere ait markalarda mevcuttur. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Fransa ve İngiltere, Almanya, Hollanda  gibi ülkelere ait markalarda mevcuttur. 

Son günlerde oldukça konuşulan ve boykot edilen markalardan biri de ilaç devir Bayer oldu. Alman firma İsrail’e desteğini açıklamakla kalmadı aynı zamanda Almanya’da bulunan genel merkez binasına İsrail bayrağı astı. Bu durum Bayer’in Filistin’e soykırım uygulayan terörist İsrail'e desteğini ilan ettiği anlamına geliyor.

bayer israil'i destekliyor

1863’te Almanya'da kurulan Bayer, Türkiye’de 1954 yılından beri faaliyet gösteriyor. Türkiye genelinde bütün eczanelerde satılan ürünleriyle neredeyse her evde bulunan Bayer markası İsrail’ olan desteğini açıklayarak büyük tepki topladı.

Geçmiş dönemlerde Bayer, İsrail'deki faaliyetlerine ilişkin bir açıklamada şunları söyledi: "Bayer, İsrail'de uzun bir geçmişe sahiptir ve İsrail'deki bilim ve teknolojiye önemli yatırımlar yapmaktadır. İsrail'deki faaliyetlerimiz, İsrail ekonomisine ve halkına fayda sağlamaktadır. Bayer, İsrail'in bir demokrasi ve hukukun üstünlüğüne sahip bir ülke olarak varlığını desteklemektedir."

bayer israil bayrağı

Bayer, dünya genelinde ilaç, antibiyotik, kanser ilaçları, kalp ilaçları, diyabet ilaçları, ağrı kesiciler, bitki koruma ürünleri, tarım ürünleri gibi birçok farklı kategoride ürün üretimi yapmaktadır.

İsrail’e en büyük desteği veren ve hem maddi hem de askeri teçhizat bakımından yardım yapan ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. ABD ürünlerini merak edip boykot etmek isteyenler birçok farklı marka ile karşılaşmaktadır. Bu markalardan bazıları şu şekildedir:

Timberland

Lee

GAP

Mustang

Dolce&Gabbana

Columbia

Cat

abd teknoloji markaları

Apple

Microsoft

Intel

Dell

HP

Amazon

AMD

Bose

IBM

Nvidia

First Sakız

Falım

Kraft

Fritolay

Milka

Ruffles

Doritos

Lays

Sprite israil malı mı

Sprite israil malı mı?

"Sprite" içeceği, bir gazlı içecektir ve genellikle limon-lime aromasıyla bilinir. İsrail'deki gıda tercihleri kişisel tercihlere dayanır. Bir içeceğin "iyi" olup olmaması, kişisel zevklere ve beslenme tercihlerine bağlıdır. Sprite genellikle ferahlatıcı ve hafif asidik bir tat profiline sahiptir.

Sprite, The Coca-Cola Company markasına ait bir gazlı içecek, gazoz markasıdır. Sprite markasının İsrail ile alakalı bir bağıntısı olup olmadığı hakkında bir bilgi yoktur.

İsrail markaları ve ürünleri ülkenizde oldukça sık satılmasa dahi Amerikan menşeili olup da İsrail ile bağlantısı olan birçok ürün ve marka yer alıyor. İsrail ürünleri tam liste sizler için tek tek araştırılarak habere eklenmiştir.

nike israil malı mı

NİKE İsrail malı mı?

Nike, dünya genelinde üretim tesislerini ve tedarik zincirini farklı ülkelerde bulundurur ve çeşitli ülkelerde üretim yapar. Bu nedenle, Nike ürünlerinin bazıları İsrail'de üretilebilir veya İsrail'de satılabilir. Ancak, Nike'nin üretim tesislerinin tam olarak nerede bulunduğuna ve hangi ülkelerde üretim yaptığına dair kesin bilgilere sahip olmak için Nike'nin resmi açıklamalarını veya güvenilir kaynakları kontrol etmek önemlidir.

Birçok firma israil malları arasında yer almıyor. Vatandaşlarımız israil ürünleri ile ilgili aramalar yapmasına rağmen bazen yanlışlık yapabiliyor. Bir ürün Türkiye'de üretildi diye Türk malı da olmadığı bilinmelidir. Bu konu da dikkat edilmeli iyice araştırmadan satılan ürünler alınmamalıdır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.