Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze Şehitleri için Yalova’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Yalova Gönüllü STK Platformu tarafından “Gazze için de bayram olsun” sloganıyla basın açıklaması yapıldı. Ardından Gazze’de yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 16:09
Kaynak: Yalova Hayat
Gazze Şehitleri için Yalova’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Yalova Gönüllü STK Platformu, Merkez Camii’nde kılınan Cuma namazı çıkışında Filistin Davası’nı sonuna kadar savunacaklarını göstermek amacıyla basın açıklamasında bulundu. Yalova Gönüllü STK Platformu Başkanı Hacı Ömer Faydalı’nın gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından İsrail saldırıları sonucunda yaşamını yitiren 30 bin Filistinli için cenaze namazı kılındı. Açıklamasına Gazze’ deki soykırım ve direnişin 6’ıncı ayını geride bıraktığını hatırlatarak başlayan Başkan Faydalı, 6 gün savaşlarında bölgenin en güçlü ülkelerini dize getiren İsrail’in, 20 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze direnişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemediğini vurguladı.

“İslam dünyası anlamıyor”

Gazze halkının, direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya ve diriltmeye devam ettiğini aktaran Hacı Ömer Faydalı, “İslam dünyası ise anlamıyor. Nitekim Filistinli imam Mahmut Hasanat hutbeye çıkarak; ‘30 bin şehidin, 70 bin yaralının, 100 bin sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur konuşmasam ne olur, kamet getirin de namazımızı kılalım’ dedi ve hutbeden indi.

İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor. Ama bizler, biz sussak da tarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek biiznillah.” dedi.

“İsrail’e İhracat Kısıtlaması çok geç kalınmış olsa da yetersiz”

Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacaklarının altını çizen Yalova Gönüllü STK Platformu Başkanı Hacı Ömer Faydalı, “Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşallah. İsrail’e İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların fesih edilmesi, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz. Çifte vatandaş olup İsrail vatandaşı olarak 7 Ekimden sonra İsrail’e destek vermek üzere oraya giden kişilerin tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarılmalarını talep ediyoruz. İdarecilerden inkâr ve tevil yoluna gitmeden gerçekleri olduğu gibi açıklamalarını, doğruyu bildikten sonra gereğini yapacağı konusunda bu millete güvenmelerini, böyle yaptıklarında kendi güvenilirliklerini de korumuş olacaklarını hatırlatıyoruz.” diyerek Müslümanların, Filistin halkı için atması gereken adımları sıraladı.

“Gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını doğru bulmuyoruz”

Siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceklerini vurgulayan Faydalı, “İdarecilerin Gazze için gösterdikleri çabaların farkında olunmasına rağmen, yaşanan acıların yüreklerini kanattığı genç insanların İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik yaptıkları gösterilerde, gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Böylesi vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz. Hamas’a terör örgütü diyen, Hamas Lideri İsmail Heniye ve ailesi ile ilgili onlarca iftira atanların da bu olaylarla alakalı yaptıkları hiçbir açıklamayı samimi bulmadığımızı ilan ediyoruz. Bu vesile ile Ramazan bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehit edilen Hamas Lideri İsmail Heniye’yi tebrik ediyoruz. Ailesinden 60 kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kanımızın son damlasına kadar zalimlere karşıyız”

Tüm mazlumlardan yana olduklarını, yeryüzünde hiç fitne kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini tekrarlayan Hacı Ömer Faydalı, “Ramazan Bayramı vesilesiyle, Siyonist savaş makinesi karşısında gösterdikleri direnç, fedakârlık ve efsanevi kararlılıklarından dolayı kardeşlerimizi kutluyoruz. Aksa Tufanı savaşında, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda şehit edilen kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara ve hastalara acil şifalar diliyoruz. Siyonist düşmanın hapishanelerindeki tutuklu ve mahkûmlara özgürlük, dünyanın tüm ribat noktalarında İslam ümmetinin onurunu koruyan mücahitlerimize, Allah’ın izni ve kudretiyle yakın bir zamanda apaçık bir zafer nasip etmesini niyaz ediyoruz. Son olarak tüm mazlumlardan yana olduğumuzu, kassam mücahitlerinden yana olduğumuzu, kanımızın son damlasına kadar zalimlere karşı olduğumuzu, yeryüzünde hiç fitne kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi tekrarlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.