Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Gazze’ye bir kez daha yardım eli! 8. İnsani yardım gemisi yola çıkıyor

Türkiye, Gazze’de savaşla mücadele eden masum sivillere ilk günden bu yana yardım eli uzatmaya devam ediyor. Son olarak 7 Mart’ta Mersin Liman’ından yüklenen gemiyle Gazze’ye 300 bin koli insani yardım gönderilmişti. Bugün ise yine Mersin Liman’ından yüklenen 125 kolilik insani yardım gemisi saat 13.00’da yola çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:48
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’den Gazze’ye bir kez daha yardım eli! 8. İnsani yardım gemisi yola çıkıyor

Gazze 174 gündür Siyonist İsrail tarafından işgal altında ve yaşam mücadelesi veriyor. Kente yardımların girişini engelleyen İsrail, masum sivilleri bombalamakla kalmıyor aynı zamanda açlığa ve susuzluğa maruz bırakıyor.

İlk günden bu yana Gazze’ye insanı yardım gönderen Türkiye, bugün 8. İnsani yardım gemisini Gazze’ye ulaştırmak üzere yola çıkarıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), Vakıflar Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde hazırladığı 8'inci insani yardım gemisi, bugün Gazze halkı için Mersin Limanı'ndan ayrılarak bölgeye doğru yola çıkacak.

Son olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan 8. insani yardım gemisi, 125 bin adet insani yardım kolisi ile bugün saat 13.00'da Mersin Limanı'ndan hareket edecek.

Yükleme çalışmaları günlerdir Mersin Limanı'nda devam eden yardım gemisi ile Gazze şeridindeki Filistin halkına toplam 2 bin 960 ton ağırlığında, 125 bin adet gıda kolisi gönderilecek.

Şimdiye kadar 13 uçak ve 7 gemi Filistin halkı için yola çıktı

Türkiye, AFAD koordinasyonunda, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak 7 Ekim’den bugüne kadar Filistin halkı için 13 uçak ve 7 gemiyle insani yardım malzemesi gönderdi.

Gemi seferleri, hava köprüsü, yerelden temin ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) iş birliğiyle gönderilen insani yardım malzemelerinin toplamı şu ana kadar 39 bin 607 tona ulaştı.

Ayrıca Gazze şeridindeki sivillerin su ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar kapsamında Mısır Kızılayı iş birliğiyle Mısır'dan şişelenmiş su tedarik edilmesi projesi de yine Türkiye tarafından hayata geçirildi. Böylece bölgeye her hafta 5 tırdan oluşan sevkiyat yapılırken, bugüne kadar ulaştırılan toplam su miktarı ise 1126 tona ulaştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.