Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’de gerilimi artıracak gelişme! İsrail, El Kassam Tugayları liderini öldürdü

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda ilk kez üst düzey bir yetkilinin öldüğü öğrenildi. Geçtiğimiz hafta İsrail radyolarından yapılan Mervan İssa’nın öldüğüne dair haberler ABD tarafından doğrulandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 11:22
Kaynak: Hilal Baldemir
Gazze’de gerilimi artıracak gelişme! İsrail, El Kassam Tugayları liderini öldürdü

Gazze 5 aydır İsrail’in saldırıları ve ablukası altında yaşam mücadelesi veriyor. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda tansiyonu yükseltecek bir gelişme yaşandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın ikinci lideri olan Mervan İssa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki yer altı tünellerinde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

İsrail ordu radyosu duyurdu

İsrail basını, geçen hafta Mervan İssa'nın Gazze'deki hava saldırılarında öldüğü haberlerinin İsrail ordusu tarafından incelendiğini açıklamıştı. İsrail Ordu Radyosu, askeri istihbaratın İssa'nın bulunduğunu tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının bombalandığını, saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin arasında Kassam Tugayları'nın 2 numarası olan Mervan İssa'nın da yer aldığını aktarmıştı.

Savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi

İsrail'in uzun zamandır arananlar listesindeki önde gelen isimlerden biri olan Mervan İssa, 5 aydan uzun süredir devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden en üst düzey Hamas üyesi oldu.

Hamas yöneticisinin ölümünün, Mısır ve Katar arabuluculuğunda çok kritik bir şekilde de olsa devam eden ateşkes görüşmelerini sekteye uğratabileceği belirtiliyor.

Jake Sullivan, Hamas’ın diğer üst düzey yetkililerinin de Gazze’de bulunan yer altı tünellerinde olduklarını tahmin ettiklerini aktardı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 32 bine yaklaşıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.