Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Polat ve Engin Polat yeniden hâkim karşısında! 23 yıla kadar hapsi isteniyor

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında cezaevine giren ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat bugün yeniden hakim karşısına çıkıyor. İkilinin Banu Parlak’a ait güzellik merkezini kurşunlatmak için bir çeteyle anlaştığına ilişkin iddianame hazırlandı. Saat 09.50’de başlayan duruşma devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Dilan Polat ve Engin Polat yeniden hâkim karşısında! 23 yıla kadar hapsi isteniyor

Türkiye’nin yakından takip ettiği Dilan Polat davasında bugün yeni bir duruşma görülecek. Kasım ayından bu yana tutuklu bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat bugün iş yeri kurşunlama suçlamasıyla hâkim karşısında.

Polat’ın daha önceden husumetli olduğu fenomen Banu Parlak’a ait iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin davada Dilan ve Engin Polat çifti azmettirici olarak yargılanıyor.

2 AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMA

1 Ekim 2023’te düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Dilan ve Engin Polat çifti ile baba Sezgin Polat’ın ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsi talep edildi.

DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Aralarında çete üyelerinin de olduğu 11 sanıklı dava bugün Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 09.50’de görülmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde iş yerine haciz gelen Banu Parlak dava için Küçükçekmece Adliyesi’ne geldi.

İDDİANAME DETAYLARI…

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, sanık Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videodaki konuşmasında Banu Parlak'a tehdit mesajı gönderdiği açıkça belirtilmişti.

İddianamede bu tehdit içerikli mesajdan kısa bir süre sonra Dilan ve Engin Polat’ın aldığı ortak karar ile sanık Engin Polat'ın müşteki Banu Parlak’ın iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan'daki bağlantıları aracılığıyla kamuoyunda "Daltonlar" çetesi olarak bilinen silahlı organize suç örgütünün firari yöneticilerinden Beratcan ve Batın Can Gökdemir'le iletişim kurduğu belirtilmişti.

Gökdemir kardeşlerin de İstanbul'da özel olarak kiralanan bir hücre evinde silahlı eyleme hazır vaziyette bekleyen sanıklar Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na saldırı için talimat verdiği iddianamede yer almıştı.

İNKAR ETTİLER

İddianamede, iş yerinin kurşunlandığı ve bu sebeple iş yerinin dış cephesinde bulunan 5 camın 4'ünün değiştiği, saldırı sebebiyle toplam zararın 45 bin lira olduğu bilgisi yer almıştı.

Olayın ardından şikâyetçi olan Banu Parlak, kendisini öldürtmek isteyen Polat ailesinden şikâyetçi olmuştu. Dilan Polat ise ifadesinde, tehdit içerikli görüntüdeki konuşmaları Parlak için söylemediğini, kendisine sözlü saldırıda bulunanlara genel olarak bu sözleri kullandığını savunmuştu.

Sanık Engin Polat ise savunmasında saldırıyı sosyal medyadan duyduğunu, saldırıdan 2 gün önce Banu Parlak'ın sosyal medyadan açıklama yapıp kendilerini suçladığını savunarak, bu saldırıyı kimin yaptığını bilmediğini anlatmıştı.

23 YILA KADAR HAPİS

Haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar Barış Boyun, Beratcan ile Batin Can Gökdemir için ise "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat'ın farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.