Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili şok bir iddia daha! Suikast karşılığında bayilik

Geçtiğimiz hafta sonu Dilan Polat ve Engin Polat hakkında Banu Parlak’ın iş yerine yapılan silahlı saldırı kapsamındaki soruşturma sonucu, ‘birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Polatların davasında konuya ilişkin çarpıcı bir detay daha gün yüzüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 12:14
Kaynak: Hilal Baldemir
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili şok bir iddia daha! Suikast karşılığında bayilik

Sosyal medyada lüks yaşantısıyla ve paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan Polat 5 Kasım’dan bu yana cezaevinde tutuklu bulunuyor. Polat’ın eşi Engin Polat, kardeşleri ve kayınpederi de beraberinde tutuklu bulunurken ailenin işlediği suçlara ilişkin yeni detaylarda ortaya çıkmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan soruşturma sonucunda Polat ailesinin Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması olayının azmettiricisi oldukları belirlendi. İddianamede yer alan tanık ifadelerinde kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlaması ile cezaevinde bulunan Dilan-Engin Polat çifti ile ilgili çarpıcı bir iddia daha gündemde. Polat çiftinin Banu Parlak'a suikast yapılması için adam tuttuğu ve bu kişiye Parlak'ı vurması karşılığında 2 milyon liralık bir bayi vermeyi vaat ettiği ileri sürüldü.

Suikast iddiasına ilişkin ayrıntıları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz şu ifadelerle anlattı:

Hali hazırda kara para aklama vergi kaçakçılığı soruşturma sürerken Banu Parlak'ın iş yerine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin de Polat çiftinin azmettirici olduğu iddiasıyla başlatılan diğer soruşturmanın iddianamesi tamamlandı. İddianame kapsamında Dilan-Engin Polat ve baba Sezgin Polat hakkında birden fazla kişiye zarar verme, silaha tehdit suçlaması ile 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis istemi var. İlerleyen günlerde Polat'lar hâkim karşısına çıkacak.

2 milyonluk bayilik karşılığı suikast

Soruşturma kapsamında tanıkların verdiği ifadeler oldukça dikkat çekici. Tanıklardan biri olan Halil İbrahim Kalkan, ifadesinde 2017 yılında Sezgin Polat'a 500 bin lira borç verdiğini ve alamadığını söyledi. Kalkan, “2023 yılının başlarında Sezgin Polat, oğlu ve gelinine ait güzellik merkezinin bir bayiliğini borca karşılık vereceğini ama benim bunun karşılığında Banu Parlak'ı vurmam gerektiğini, bunu yaparsam 2 milyonluk bayiliği alacağımı teklif etti ancak kabul etmediğimi söyledim. Tekliflerini kabul etmeyince paramı istedim ve beni ayağımdan vurdurdular.” dedi.

Banu Parlak ile tanışıklığının sosyal medya üzerinden olduğunu, Polat'lar tarafından vurdurulmasının üzerine Banu Parlak'ın kendisine ulaştığını ve geçmiş olsun dediğini iletişiminin bu şekilde başladığını ifade etti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.