Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz meyveleri tezgâha çıktı! Pazarda fiyatlar değişti!

Yaz havasının kendini iyiden iyiye hissettirdiği Yalova’da yaz meyveleri Semt Pazarında satılmaya başladı. Son günlerde tüketim maddelerine gelen zamlardan meyve sebze de nasibini aldı. Peki, Yalova Semt Pazarında meyve sebze fiyatları ne kadar arttı?

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 03:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 03:43
Kaynak: Serap Polat
Yaz meyveleri tezgâha çıktı! Pazarda fiyatlar değişti!

Yalova’da her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde kurulan, Yalovalıların meyve, sebze, şarküteri ve giyim ihtiyacını karşılayan Yalova Semt Pazarında bu hafta yaz meyveleri tezgâhlarda yerini aldı. Hava sıcaklıklarının bahardan ziyade yazı hissettirdiği Yalova’da, vatandaşlar pazara akın etti. Hem yoğun ilgi hem de yükselişte olan enflasyon semt pazarında da fiyatları yükseltti.

BU HAFTA PAZARA YAZ GELDİ

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle kendini sahile atan vatandaşlar pazara akın etti. Ramazan ayında yaşanan sakinlik ve ihraç fazlası ürünlerin ellerinde kalması nedeniyle istedikleri satışları yakalayamayan esnaflar, mevcut kalabalıktan oldukça memnun kaldı. Havalar ısındıkça pazardaki hareketliliğin daha da artması meyve sebze fiyatlarını da yükseltti. Kış meyveleri yavaş yavaş piyasaya veda ederken yaz meyveleri rengârenk görüntüleri ve mis gibi kokusuyla tezgâhları süsledi. Karadut, malta eriği, papaz erik, çilek, karpuz ve kavun bu hafta Yalovalıların gözde ürünleri arasında yer aldı. Öte yandan portakal, mandalina, ayva ve nar gibi kış meyvelerinin azalmasına bağlı olarak fiyatlar yükselişe geçti.

MEYVE SEBZE FİYATLARI YÜKSELDİ

Ramazan ayı boyunca sebze meyve fiyatlarındaki düşüşle gündeme gelen semt pazarında bu hafta kış meyve ve sebzelerinin fiyatı arttı. Havaların ısınmasıyla beraber satışları artan esnaflar, ramazan ayında yaşanan durgunluğun ardından rahat bir nefes aldı. Ramazan ayında 45 TL’ye kadar düşen yerli muz geçen hafta 55 TL’ye, bu hafta ise 60 TL’ye yükseldi. Aylarca 15 TL’ye satılan kuru soğan 20 TL oldu. Yaz mevsiminde zeytinyağlı yemekleri süsleyen enginarın tanesi 30, 3 tanesi ise 100 TL’den satılmaya başlandı. Bu hafta pazara renk katan yaz meyvelerinin fiyatı ise tüketicileri düşündürdü. Piyasaya 100 TL ile giriş yapan çilek bu hafta 80 TL’ye düştü. Tezgâhlara çıktığı ilk haftalarda kilosu 100 TL’den satılan karpuz bu hafta 60 TL’yi gördü. Kavunun ise tanesi 100 TL’den satılıyor. Papaz erik 150 TL, karadut 150 TL, malta eriği ise 80 TL’den satışa sunuldu.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve ve sebze fiyatları:

Papaz erik 150 TL

Karadut 150 TL

Çilek 80 TL

Malta eriği 80 TL

Karpuz 60 TL

Kavun tane 100 TL

Elma çeşitlerinin kilosu 15-35 TL

Armut 50 TL

Muz 60 TL

Portakal 20 TL

Enginar tane 30 TL

Limon 20 TL

Sarımsak 200 TL

Kıvırcık tane 30 TL

Göbek marul 30 TL

Maydanoz demet 15 TL

Taze soğan 15 TL

Domates çeşitleri 30 – 50 TL

Salatalık 25 TL

Taze fasulye 60 TL

Kabak 25 TL

Patlıcan 25 TL

Yeşilbiber 50 TL

Dolmalık biber 70 TL

Kapya biber 80 TL

Sivri biber 70 TL

Soğan 25 TL

Patates 15 TL

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.