Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Müdürlüğünden “Organ Bağışı” çağrısı!

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla "Organ Bağışı Bilgilendirme ve Farkındalık" standı kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 03:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 03:16
Kaynak: Serap Polat
Sağlık Müdürlüğünden “Organ Bağışı” çağrısı!

Organ bağışı konusunda son yıllarda Türkiye’de oldukça büyük atılımlar olsa da hala binlerce hasta organ bağışı için sıra beklemeye devam ediyor. Bu sayının büyük bir çoğunluğunu ise böbrek nakli bekleyen hastalar oluşturuyor. “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” sloganıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başta 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olmak üzere her fırsatta vatandaşları bilgilendiren Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlükleri aracılığıyla da toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ STANDI ZİYARET ETTİ

Bu kapsamda organ bağışının artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurum binasının zemin katında stant kuruldu. Hem kurum çalışanlarına hem de ziyaretçilere bilgi verilen "Organ Bağışı Bilgilendirme ve Farkındalık" standında: “Organ bağışı nedir, nasıl bağışçı olunur” soruları yanıtlandı.  Bilgilendirme yapılan stantta organ bağışı yapmak için başvuran gönüllü bağışçıların işlemleri de gerçekleştirilerek, Organ Bağışı Kimlik Kartları teslim edildi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş da standı ziyaret ederek duyarlılık gösteren personellere teşekkürlerini iletti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.