Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Lisesi yaptığı inovasyonla Alman markanın odağına girdi

Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti" projesinin "Faydalı Model" başvurusu kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 01:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 01:54
Kaynak: Serap Polat
Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Lisesi yaptığı inovasyonla Alman markanın odağına girdi

Dünya genelinde yeni olan ve sanayi alanında uygulanabilen buluş sahiplerine koruma sağlayan mülkiyet hakkı olarak adlandırılan Faydalı Model belgesi, patent belgesine göre hem daha kısa zamanda hem de daha az bir ücretle alınabiliyor. Patent belgesine göre Faydalı Model belgesinde inceleme işlemi yapılmıyor. Ayrıca Faydalı Model belge sisteminde söz konusu buluşun korunması, araştırma raporunun içeriğine göre veriliyor. 10 sene koruma sağlayan Faydalı Model belgesinin koruma süresinin uzatılması ise söz konusu değil.

ALMAN MARKASI ERKA YETKİLERİ İLE PROTOKOL İMZALANACAK

Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Dairesi Başkanlığına 7 Aralık 2023 tarihinde geliştirdikleri "Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti" ile başvuran Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 22 Nisan 2024 tarihinde açıklanan kararla “Faydalı Model” belgesi almaya layık görüldü. Patent Dairesi Başkanlığı tarafından 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 143’üncü maddesinin 9’uncu fıkrası hükmü uyarınca "Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti" isimli başvuruya ait araştırma raporu değerlendirilerek, aynı maddenin 10’uncu fıkrası hükmü gereğince anılan başvuruya “Faydalı Model” verilmesine karar verildi. Karar ve Faydalı Model, Resmi Patent Bülteninde yayımlandı. Ayrıca Almanya’da bulunan dünyanın en iyi ve en ünlü manuel tansiyon aleti markası ERKA yetkileri ile "Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti" isimli Faydalı Model hakkında görüşülerek firma ile protokol imzalanmasına karar verildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN TEBRİK ZİYARETİ

Bu büyük başarının ardından Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, okul adına tescil edilen faydalı model çalışmalarında, sahadaki ihtiyaçları araştırarak fikrin oluşmasını sağlayan Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Züleyha Gülerman'ı, tescil sürecinde teknik çalışmaları yapan Matematik Öğretmeni Gökhan Kaçar'ı ve çalışmaları organize eden Müdür Yardımcısı Filiz Göktaş Yıldırım'ı tebrik etti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.