Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA Vakfı, Dünya Su Günü'nü kutladı

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, 22 Mart Dünya Su Günü'nde iki farklı etkinliğe katılarak Yalovalılarla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 01:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 01:46
Kaynak: Serap Polat
TEMA Vakfı, Dünya Su Günü'nü kutladı

Yalova Uğur Okulları İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte, TEMA gönüllüsü öğrenciler ve öğretmenleri ile buluşan TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, ‘Su Varlıkları’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, su kirliliği, su tasarrufu, suyun sürdürülebilirliği ve su ayak izi gibi konularda farkındalık oluşturulması amaçlandı. Demir, çocuklara ve gençlere suyun yaşam için önemini ve su ekosistemini anlattı.

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen ‘Barış İçin Sudan Faydalanmak’ konulu konferansa da katılan Demir, burada da ‘Su Bütçesi, Su Tasarrufu ve Nehir Havza Yönetimi’ konularını içeren bir sunum yaptı.

Konferansta DSİ’den Zehra Tazegül Yalova'nın içme suyunun durumu, Atatürk Bahçe Kültürlerinden Dr. Arzu Gündüz tarımda suyun etkin kullanımı, Kıvılcımköy Permakültür’den Murat Köylü kentlerde ekolojik su çözümleri ve sünger şehirler, Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hakim Menteş ise yağmur suyu hasadı hesaplama teknikleri ve pratik uygulamalar hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

Suyun korunması için çağrı

Demir, iklim değişikliği, plansız sanayileşme, yetersiz denetim ve kentleşmenin su varlıklarını tehdit ettiğini belirterek, “Türkiye'de suyun %33'ü kayıp ya da kaçaklarla kayboluyor. Kaçaklar azaltılarak su tasarrufu sağlanmalı, sürdürülebilir yağmur suyu yöntemi uygulanmalı, su arıtma oranı arttırılmalı, kentlerde yoğun su ihtiyacı olan çim yerine kuraklığa dayanıklı bitkiler tercih edilmeli" dedi.

Dünya Su Günü'nde düzenlenen etkinliklerin farkındalık oluşturma açısından önemli olduğunu belirten Demir, "Suyun önemini ve onu korumak için neler yapmamız gerektiğini her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.