Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alperen Şengün’e 5 yıllık yeni sözleşme! İşte Şengün’e teklif edilen rekor rakam

Türkiye’nin gururu NBA oyuncusu 21 yaşında Alperen Şengün çıktığı maçlarda rekor üstüne rekor kırarak basketbol devlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. NBA’da konuşulana göre, Alperen Şengün'e takımı Houston Rockets, 5 yıllık yeni bir sözleşme önerecek. Milli yıldızın alacağı ücret ise Türkiye tarihinde görülmemiş bir rakam.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 13:03
Kaynak: Hilal Baldemir
Alperen Şengün’e 5 yıllık yeni sözleşme! İşte Şengün’e teklif edilen rekor rakam

Milli yıldız Alperen Şengün Houston RocketsNBA'deki 3. sezonunu tamamlamak üzereyken takımının kendisine yeni sözleşme önerme hazırlığında olduğu öğrenildi. Teksas ekibi 2021 draftında Oklahoma Thunders tarafından ilk tur 16. sırada seçildikten sonra iki tur hakkı karşılığında takasla kadrosuna dâhil ettiği Türk oyuncu Alperen Şengün'ün 3 yıllık performansında çok memnun kaldı.

Yeni bir yapılanma içerisine girdiği öğrenilen Houston Rockets’ın, gelecek planlarını Alperen Şengün'ün ana parçası olduğu bir kadro kurmak üzere uygulamaya çalışıyor.

45 sayıyla kariyer rekoru!

2.11 metre boyundaki Milli yıldız Şengün, bu sezon çıktığı 63 maçta 21,1 sayı (%53,7), 9,3 ribaund ve 5 asist ortalamalarıyla takımının rekor kıran ismi oldu. Alperen, Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 yendiği maçta attığı 45 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Milli basketbolcu NBA'de bir maçta en fazla sayı atan Türk basketbolcu olarak da tarihe adını yazdırdı.

5 yıl için 225 milyon dolarlık yeni sözleşme

Amerikan spor muhabiri Shams Charania'nın haberine göre; Houston Rockets, milli basketbolcumuz 21 yaşındaki Alperen Şengün'e 5 yıllık 225 milyon dolarlık "maksimum" sözleşme önerme hazılığında.

2025-26 sezonundan itibaren geçerli olacak

21 yaşındaki yıldız basketbolcunun Houston Rockets ile gelecek yılda devam edecek bir sözleşmesi bulunuyor. Rockets'ın yeni sözleşme teklifi ise Şengün kabul ettiği takdirde 2025-26 sezonundan itibaren geçerli olacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.