Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan beklenmedik hamle! Şimdiden 550 kişiden söz almış

Genel seçimlerin ardından Kasım ayında kurultaya giden Cumhuriyet Halk Partisi’nde oy çokluğu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna Özgür Özel oturmuştu. Fakat kulislerden alınan bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’yi olağanüstü kurultaya götürmeye hazırlandığı öğrenildi. Kulislerde konuşulana göre Kılıçdaroğlu şimdiden 550 isimden imza sözü almış görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 11:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Kılıçdaroğlu’ndan beklenmedik hamle! Şimdiden 550 kişiden söz almış

Yerel seçim öncesi CHP cephesinde sular durulmuyor. Kendi iç karışıklıkları ve fikir ayrılıkları seçim sürecine de yansıyan CHP’de koltuk değişikliği için çalışmaların başladığı konuşuluyor. Kulislerden alınan bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerden sonra olağanüstü kurultay ile Özgür Özel’i koltuktan kaldırmaya hazırlanıyor.

550 delegeden imza sözü

Kulislerde konuşulan iddialara göre Kılıçdaroğlu'nun, kendisine bağlılığı ile bilinen partili isimler başta olmak üzere, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun kurultay öncesi başkanlık sözü verip sözünü tutmadığı isimlerle temasını artırdığı ve imza sözleri almaya başladığı öne sürüldü. Kulislerde yer alan iddialara göre Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'taki yerel seçimin ardından yapılmak üzere 550 CHP’li delegeyi olağanüstü kurultay için şimdiden imza atmaya ikna etti.

Öte yandan genel seçimlerin ardından 4-5 Kasım tarihlerinde CHP’de gerçekleşen kurultayda koltuğu Özgür Özel’e devrettikten sonra siyasi sahneden çekilen Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara ve Antalya’da ofis açmıştı. Bu ofislerde siyasi temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu, tüm vaktini ofislerinde geçirip sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eski siyasiler isimler ve bilim insanları ile görüşmeler gerçekleştirmeye başlamıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.