Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da iftar menüleri kaç TL’den başlıyor?

2024'te iftar fiyatları cep yakıyor! Yalova’da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne oldu? Biz de bu soruların cevabını sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 11:34
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova’da iftar menüleri kaç TL’den başlıyor?

İlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantalar Ramazan ayına özel iftar mönülerini müşterilerine sunmaya başladı. 
Geçen yıla göre iftar menüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 225 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı bin TL’yi aşan restoran da.

Yükselen fiyatlar ve artan maliyetler karşısında müşteri kaybı yaşayan restoranlar, menülerinde yeni bir döneme adım attı. Gıda maliyetlerindeki artış, özellikle et fiyatlarındaki yükseliş, restoran işletmecilerini alternatif çözümler aramaya itti.
Restoranlar, bazı yemeklerin gramajını düşürerek daha uygun fiyatlara menülerinde yer vermeye başladı.

Peki, Yalova’da iftar menülerini güncel fiyatları ne durumda?

Yalova’da en ekonomik iftar menüsü sunan yerlerin başında döner işletmeleri geliyor. Porsiyon tavuk döner, patates kızartması ve salata, 130 TL ile Yalova’daki en uygun iftar menüleri arasında yer alıyor. 
Porsiyonu dürümler takip ediyor. Tek kişilik tavuk dürüm, patates kızartması ve içecek 145 TL, 2 kişilik tavuk dürüm, patates kızartması, 2 adet içecek 220 TL. 

Köfte menüleri

Bir kişilik porsiyon köfte menüsü: Çorba, 6 adet köfte, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 350 TL. 
Bir buçuk porsiyon köfte menü: Çorba, 9 adet köfte, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 430 TL.
2 kişilik köfte menü: İki çorba, 15 adet köfte, salata ve ezme, 2 adet içli köfte, porsiyon patates, porsiyon yoğurt, 2 adet içecek, 2 adet su ve 2 adet tatlı 750 TL. 
Bir kişilik et menü: Çorba, 200 gram kırmızı et, salata ve ezme, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 390 TL. 

Et menüleri

Bir buçuk porsiyon et menü: Çorba, 300 gram kırmızı et, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 490 TL. 
İki kişilik et menü: 2 çorba, 500 gram kırmızı et, salata ve ezme, 2 adet içli köfte, porsiyon patatesi porsiyon yoğurt, 2 adet meşrubat, 2 adet su, 2 adet tatlı 850 TL. 
Bir kişilik porsiyon döner menü: Çorba, 130 gram et döner, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, meşrubat, su ve tatlı 350 TL. 
Bir buçuk porsiyon döner menü: Çorba, 200 gram et döner, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 390 TL. 
2 kişilik döner menü: 2 adet çorba, 500 gram et döner, salata ve ezme, içli köfte, porsiyon patates, porsiyon yoğurt, 2 adet içecek, 2 adet su, 2 adet tatlı 800 TL. 

Tavuk menüleri

Bir kişilik porsiyon piliç menü: Çorba, 200 gram piliç kanat incik, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, meşrubat, su ve tatlı 325 TL. 
Bir buçuk porsiyon piliç menü: Çorba, 300 gram piliç kanat incik, salata ve ezme, içli köfte, az patates, az yoğurt, içecek, su ve tatlı 390 TL. 
2 kişilik piliç menü: 2 adet çorba, 500 gram piliç kanat incik, salata ve ezme, içli köfte, porsiyon patates, porsiyon yoğurt, 2 adet içecek, 2 adet su ve 2 adet tatlı 690 TL.

Kebap menüleri

Çorba, İskender veya pilav üstü döner, salata, içecek, tatlı ve su 500 TL. 
Çorba, tandır, salata, içecek, tatlı ve su 650 TL. 
Çorba, Adana veya pilav üstü döner, salata, içecek, tatlı ve su 500 TL. 
Çorba, tavuk şiş veya tavuk kanat, salata, içecek, tatlı ve su 450 TL. 
Çorba, karışık ızgara, salata, içecek, tatlı ve su 650 TL. 
Çorba, kavurma, pilav, salata, içecek, tatlı ve su 500 TL.

Farklı kebap menüleri

Çorba, İskender ya da pilav üstü döner, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 450 TL.
Çorba, Adana ya da Urfa, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 400 TL. 
Çorba, ızgara köfte, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 375 TL. 
Çorba, tercihe göre: karışık pide, kıymalı pide, kaşarlı pide, kuşbaşılı pide, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 350 TL. 
Çorba, tercihe göre tavuk şiş, kanat, tavuk ızgara, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 350 TL. 
Çorba, karışık ızgara, mevsim salata, tatlı, içecek ve su 650 TL.

Serap Polat 
 

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.