Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın yatırımcılarının dikkatine! İşte gram, çeyrek, cumhuriyet altını fiyatları

Piyasalarda yaşanan hareketlilik iki haftadır devam ederken gram altın 2 bin 250 TL seviyelerine kadar yükseldi. Çeyrek altının 4 bin lira seviyesine yaklaşması endişe uyandırırken yatırımını güvenli liman olarak görülen altından yana yapmak isteyenler altının son durumunu merak ediyor. İşte piyasalardaki son durum…

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 12:05
Kaynak: Hilal Baldemir
Altın yatırımcılarının dikkatine! İşte gram, çeyrek, cumhuriyet altını fiyatları

Küresel piyasalarda hareketlilik devam ederken altın fiyatları sürekli yükselişini sürdürüyor. Dün günü 2 bin 241 liradan kapatan altının gramı, yeni güne düşüşle başlayarak şu an 2 bin 238 lira seviyesinden işlem görüyor. Saat 10.15 itibarıyla çeyrek altın 3 bin 750 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 15 bin 250 liradan satılıyor.

Gözler ABD’den gelecek ÜFE verisinde

Finans uzmanları, altının ons fiyatının mevcut durumda tarihi zirve seviyesine yakın seyrettiğini belirterek, bugün ABD'de açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ve devamındaki gelişmelerin yatırımcıların odağına yerleştiğini kaydetti.

ABD'de bu hafta açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) şubat ayında beklenenin üzerinde artış kaydetmesine karşın Fed'in martı işaret ettiği faiz indirimlerine haziranda başlayabileceğine ilişkin beklentiler yerini korudu. Bugün ABD’de açıklanacak ÜFE verilerinin ise enflasyon verilerini destekleyip desteklemeyeceği yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Söz konusu ÜFE verisinin Fed'in gelecek dönemde ekonomide atacağı adımlara yönelik ipuçları verebileceğini aktaran analistler, piyasalarda ÜFE'nin şubat ayında aylık yüzde 0,3 ve yıllık bazda ise yüzde 1,1 artış göstermesinin beklendiğini aktardı.

ABD para piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın 20 Mart'ta gerçekleştireceği para politikası toplantısında, faizi sabit tutmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın faiz indirimine başlama ihtimali mayıs ayında yüzde 10 ve haziran ayında ise yüzde 69 ile fiyatlanıyor.

Analistlere göre bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de üretici enflasyonun yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verilerinin takip edileceği beklenirken, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 180 ve 2 bin 200 doların direnç seviye, 2 bin 160 ve 2 bin 140 dolar seviyelerinin ise destek seviye olarak öne çıktığını belirtildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.