Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Semt Pazarında fiyat güncellemesi! Fiyatlar arttı mı?

Yalova Meyve Sebze Pazarında Ramazan ayında yaşanan sakinlik yerini eski kalabalık günlere bıraktı. Bu durum fiyatları nasıl etkiledi? Pazarda zam var mı? Haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:46
Kaynak: Serap Polat
Yalova Semt Pazarında fiyat güncellemesi! Fiyatlar arttı mı?

Yalova’da her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde kurulan, Yalovalıların meyve, sebze ihtiyacını karşılayan Yalova Semt Pazarı bu hafta vatandaşların akınına uğradı.

Pazar eski kalabalığa kavuştu

Ramazan ayında durgun bir süreç geçiren semt pazarında Arife günü adım atacak yer kalmadı. 9 günlük bayram tatilini değerlendirerek gündelik hayatına dönen Yalovalılar semt pazarını ramazan ayından önceki kalabalık günlerine kavuşturdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle kendini sahile atan vatandaşlar pazarda uzun kuyruklar oluşturdu. Ramazan ayında yaşanan sakinlik nedeniyle istedikleri satışları yakalayamayan esnaflar, Arife Günü’nden bu yana gördükleri ilgiden oldukça memnun.Havalar ısındıkça pazardaki hareketliliğin daha da artacağını belirten esnaflar, fiyatların da yükseleceğini vurguladı.

FİYATLAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

Ramazan ayı boyunca sebze meyve fiyatlarındaki düşüşle gündeme gelen semt pazarında bu hafta kış meyve ve sebzelerinin fiyatı artarken, yaz meyve ve sebzelerinin fiyatı düştü. Ramazan ayında alışveriş yoğunluğu azalınca zarar etmek istemeyen pazarcı esnafı ürünlerin fiyatını aşağı çekmişti. Ancak havaların da ısınmasıyla pazarda hareketlilik artınca bu durumdan fiyatlar da nasibini aldı. Ramazan ayında 45 TL’ye düşen yerli muz bu hafta 55 TL’ye yükseldi. Aylarca 15 TL’ye satılan portakal 20 TL oldu. 60-70 TL’yi gören kapya biber ise 80 TL’ye çıktı. Sivri biber 60’dan 70 TL’ye yükseldi. Kış boyunca 50 TL’den satışa sunulan ayva ise 70 TL’ye çıkarak tezgâhlara veda ettiğinin sinyalini verdi. Yaz meyvelerinde ise düşüş gözlendi. Piyasaya 100 TL ile giriş yapan çilek bu hafta 70 TL’ye düştü. Patlıcan ve kabak 40 TL’den 25 TL’ye inerek sebze yemeyi özleyen vatandaşları şaşırttı.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve ve sebze fiyatları:

Elma çeşitlerinin kilosu 15-35 TL

Armut 50 TL

Muz 50 TL

Ayva 70 TL

Çilek 70 TL

Portakal 20 TL

Karpuz 60 TL

Limon 20 TL

Sarımsak 200 TL

Kıvırcık tane 30 TL

Göbek marul 30 TL

Maydanoz demet 15 TL

Taze soğan 15 TL

Domates 30 TL

Salatalık 20 TL

Taze fasulye 60 TL

Kabak 25 TL

Patlıcan 25 TL

Yeşilbiber 50 TL

Dolmalık biber 70 TL

Kapya biber 80 TL

Sivri biber 70 TL

Soğan 15 TL

Patates 15 TL

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.