Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay, “Altının gram fiyatı 3 bin TL’leri görecek”

Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay altında yükselişin yılsonuna kadar devam edeceğini, yılsonu gram altında fiyatın 3 bin lira seviyelerini görmesinin beklendiğini ifade etti. Pakçay, yastık altında altını bulunan vatandaşlara ise yılsonuna kadar beklemeleri tavsiyesinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 03:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 03:15
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay,  “Altının gram fiyatı 3 bin TL’leri görecek”

Altının gram fiyatı rekor üzerine rekor kırıyor. Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay altındaki bu hareketliliği değerlendirerek vatandaşlara çok önemli tavsiyelerde bulundu. Altını güvenli liman gören vatandaşların talepleri ve rezervlerini tamamlamak isteyen bankaların altına yönelmesinin ons fiyatını yükselttiğini dile getiren Pakçay, bunun da fiyatları arttırdığını söyledi. Pakçay, “Altının yükselişindeki ilk temel neden alternatifinin bulunmaması. Vatandaşlar altını güvenli liman kabul ettikleri için enflasyon karşısında birikimlerini korumak adına altın alımına yöneldi. Ayrıca son zamanlarda dünya bankaları da altın rezervlerindeki açıklarını kapamak adına altın alımı yapmaya başladılar. Bu da altının ons fiyatında ciddi bir yükselişi beraberinde getirdi” diye konuştu.

 
“Yılsonu beklentisi 3 bin TL”

Altında yükselişin sürmesini beklediklerini dile getiren Pakçay, gram altın fiyatının yılsonunda 3 bin lira seviyelerini görmesini beklediklerini dile getirdi. Yastık altında altını olanların ise satım yapmamaları ve pozisyonlarını korumaları tavsiyesinde bulunan Pakçay, “Altının gramının fiyatının nisan ayında 2 bin 500 lira seviyelerini görmesi gibi bir beklenti var. Yılsonuna kadar da bu fiyatın 3 bin liraları bulacağı dile getiriliyor. Yılbaşı için altının gram fiyatı için 2 bin liralardan bahsediliyordu. Bu oran görüldü ve aşıldı. Tasarrufa yönelik hareket etmek isteyen vatandaşlar kesinlikle altına yönelsinler. 24 ayar gram altın önemli bir yatırım aracı durumunda. Yastık altında altını olanlara tavsiyemiz ise şu anda satmamaları ve pozisyonlarını bozmamaları olacak” dedi.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.