Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çınarcık Yolu üzerindeki AVM’nin yapımına seçimden sonra başlanıyor

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık yolu üzerindeki AVM ve Yaşam Merkezi’nin inşaatına seçimden sonra başlanacağını bildirdi. Soygüzel, hasılat paylaşımı yöntemi ile ihale edilen bu arazinin tapusunun da İl Özel İdaresi’nde olduğunu dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 02:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 02:48
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Çınarcık Yolu üzerindeki AVM’nin yapımına seçimden sonra başlanıyor

Yalova İl Özel İdaresi’ne ait Termal ve Çınarcık yolu kesişimindeki 25 dönümlük arazide bir AVM yapımı için ihale gerçekleştirilmişti. Bir süredir her hangi hareketin yaşanmadığı nokta ile ilgili net açıklama Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’den geldi. Soygüzel, çalışmalara kısa bir süre içerisinde başlanacağını dile getirerek, “Yalova İl Özel İdaresi’ne ait Termal-Çınarcık yolu kesişiminde 25 dönümlük bir arazimiz var. Bu arazi, ticari imarlı bir yer. Yani burada imar durumu ile ilgili her hangi bir değişiklik yapılmadı. Burada İl Özel İdaresi ek hizmet binaları ve araç parkı vardı. 2013 yılında İl Genel Meclisi ticari imarlı olan bu arazinin satış dışında olacak şekilde değerlendirilmesi ve ekonomik değerinin İl Özel İdaresi’ne gelir getirecek şekilde ekonomiye kazandırılmasına yönelik bir karar aldı. O arazide bulunan binalarımız da son derece eski binalardı. Ya bu binalarla ilgili çok ciddi bir bakım ve onarım masrafına katlanacaktık ya da bu araziyi değerlendirerek hem İl Özel İdaresi’ne hem de Yalova ekonomisine bir katkı sağlayacaktık. Biz ikinci seçeneği tercih ettik. Arkadaşlarımız bunun için çok ciddi bir çalışma ortaya koydular. Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılan hasılat paylaşımı yöntemi ile bu arazinin değerlendirilmesi ile ilgili bir ihale gerçekleştirdik. Arazi satılmadı. Bu arazinin tapusu İl Özel İdaresi’ne ait. Orada otel, AVM ve yaşam merkezi olacak şekilde yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanı yatırımı gerçekleştirilecek. Bu yatırımdan elde edilecek hasılatı biz yüklenici firma ile paylaşacağız. Dolayısıyla arazinin rayiç bedelinin çok çok üzerinde bir gelir elde edilmiş olacak. Elbette ki bu gelirle de İl Özel İdaresi halkımıza daha fazla hizmet üretecek. Bununla da kalmayarak ilimize katkı sağlayacak başka projeleri de hayata geçireceğiz. Burası ile ilgili süreç devam ediyor. Yer yüklenici firmaya teslim edildi. Projeler ve zemin etütleri tamamlandı. Seçimden sonra yüklenici firma Yalova Belediyesi’nden ruhsatını alarak inşaata başlayacak. İnşaat tamamlandıktan sonra firma ile ihale çerçevesinde anlaştığımız oranda bir hasılat paylaşımı yapacağız. Bu çerçevede İl Özel İdaremiz ciddi manada bir gelire kavuşmuş olacak” dedi.
“İl Özel İdaresi’ne yeni arsalar kazandırdık”
Soygüzel, İl Özel İdaresi’ne yeni arsaların kazandırıldığına da dikkat çekerek, “Biz 25 dönümlük ticari imarlı bu araziyi bu şekilde değerlendirirken aynı zamanda arazi edinmeye de devam ettik. 20 dönümlük Milli Emlak’a ait Çiftlikköy’deki bir araziyi de edindik. 10 dönüm Samanlı Köyümüzde Samanlı Köyü Muhtarlığı tüzel kişiliğine ait araziyi aldık. Burada da İl Özel İdaremize yeni bir hizmet binası yapacağız. İl Özel İdaresi de hizmetlerini bu modern binada sürdürecek” diye konuştu.
“İl turizmine de katkı sunacak”
İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel bu projenin Yalova ekonomisine de katkısının olacağını dile getirerek, “Elbette projenin Yalova ile ilgili de bir kısmı var. Yalova’nın batısı Termal, Çınarcık ve Armutlu aksı Yalova’nın turizminin gerçekleştiği bir bölge biz bu bölgelere çok yüksek standartta bir AVM ve yaşam merkezi kazandırmış oluyoruz. Bu istihdamın ve turizmin güçlenmesini sağlayacak. Totalde de bölge ekonomisine katkı sunacak çok değerli bir proje” şeklinde konuştu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.