Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Müdürü Parıldar'dan balık avı yasağı uyarısı

15 Nisan 2024 tarihi itibarı ile balık avı yasağı başladı. Kıyı balıkçılığı haricindeki balık avı 1 Eylül 2024 tarihine kadar yapılamayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yasakların uygulanmasını sıkı bir şekilde denetleyeceklerini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 04:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 04:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova İl Müdürü Parıldar'dan balık avı yasağı uyarısı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle Yalova'da da balık avı yasağının başladığını belirterek tüm balıkçıları uyardı. Parıldar, yaptığı açıklamada, "Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 15 Nisan 2024 tarihi itibarıyla balık avı yasağı resmen başladı. Bu yasak, 1 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte algarna, manyat, gırgır ve trol avcılığı yapan balıkçılarımız avlanamayacaklar. Balıkçılarımızın, bu yasağa uymaları ve yasak avcılıktan kaçınmaları büyük önem taşımaktadır. Yasak avcılık yapanlar hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Balıkçılarımızın 15 Nisan- 1 Eylül tarihleri arasında her türlü trol, gırgır, algarna ve manyat ile karides avcılığı yasaktır. İstisnal yerlerde ve liman içerisinde olsa dahi gemi güvertesinde bahsi geçen av araçlarının bulundurulması yasaktır. Alamana (her türlü voli, sıkma) ağlar ile 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır ve bu ağların gemi üzerinde ve istisnal alanlarda bulundurulması yasaktır.

15 Mayıs-1 Eylül tarihleri arasında ise 22 metreden (12 kulaçtan) daha fazla uzunluğa sahip alamana (voli) ağlarının kullanımı yasaktır. Markalanmamış av araçlarının gemi üzerinde ve istisnal yerlerde bulundurulması yasaktır. Ayrıca denize atıldığında ağ şamandrası üzerinde gemi plakası yazmamış av araçlarının kullanımı yasaktır. Bölgemizde algarna ve manyat ile karides avcılığının 1 Eylül tarihine kadar kapalı olması nedeniyle 12 metre altındaki gemilerde vinç, çelik halat, bom direği ve matafora bulundurulması yasaktır. Balıkçılarımızın, bu yasağa uymalarını ve yasak avcılıktan kaçınmalarını tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Yasak avcılık yapanlar hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Balıkçılarımızın, balık stoklarının korunmasına ve sürdürülebilir avcılığa katkıda bulunmaları için bu yasağa uymaları büyük önem taşımaktadır” dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.