Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üşümezsoy'dan deprem uyarısı! Çınarcık- Esenköy hattı riskli

Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası’nda meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremi bir televizyon programında değerlendiren Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Japonya ve Türkiye’de depremlerin farkına değindi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2025 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2025 13:48
Kaynak: Mustafa Turan
Üşümezsoy'dan deprem uyarısı! Çınarcık- Esenköy hattı riskli

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy “Japonya’daki büyük depremler genelde 500-1000 kilometre açıkta meydana gelir. Türkiye’de ise fay hatları şehirlerin altından geçiyor. Bu nedenle bizdeki depremler doğrudan yerleşim alanlarını vuruyor. Marmara’da Gemlik, İznik ve Bursa gibi bölgeler için dile getirilen bazı deprem senaryoları ise bilimsel olarak doğru değil" dedi.

HALEN O BÖLGEDE BİRİKMİŞ DURUMDA

Üşümezsoy açıklamasının devamına "Stres, Esenköy-Bozburun hattına doğru ilerledi ve halen o bölgede birikmiş durumda. Yalova-Çınarcık kıyısından geçen ana kol, Marmara'daki büyük deprem riski açısından en kritik hattır" uyarısında bulundu.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.