Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık bakanlığı 8 bin işçi alacak! İşte personel alınacak bölümler

Sağlık Bakanlığı son olarak 21 Şubat’ta 27 bin sözleşmeli personel alacağını duyurmuştu. Bugün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bakanlık bünyesinde çalışmak üzere 8 bin işçi daha alınacağını duyurdu. İŞ-KUR üzerinden yapılacak başvurularda mülakat olmayacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:52
Kaynak: Hilal Baldemir
Sağlık bakanlığı 8 bin işçi alacak! İşte personel alınacak bölümler

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda 27 bin sözleşmeli personel alacağını duyurmuştu. Adaylar Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ila alınacaktı. Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı bünyesine 8 bin işçi daha alınacağı öğrenildi.

sağlık bakanlığı 8 bin işçi alacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yeni işçi alımına ilişkin açıklama yaptı.

"İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız."

Fahrettin Koca açıkladı

"Sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda açıklanan 27 bin personelin alım süreci ile ilgili detayları da paylaştı.

"ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler."

sağlık bakanlığına 8 bin işçi

Bakan Fahrettin Koca, "Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sonuçları"nın önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını aktardı.

"Son çıkan yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkânına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.