Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işıkhan'dan emeklilere bayram ikramiyesi ve destek açıklaması! İşte emeklinin yüzünü güldürecek gelişme

Kulislerde yer alan iddialara göre emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 10 bin TL’ye çıkarılacağı konuşuluyordu. Emekliyi heyecanlandıran konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Bakan Işıkhan ayrıca "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:25
Kaynak: Hilal Baldemir
Bakan Işıkhan'dan emeklilere bayram ikramiyesi ve destek açıklaması! İşte emeklinin yüzünü güldürecek gelişme

Ramazan Ayı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesine çevrildi. Geçtiğimiz yıl 2500 TL olan emeklinin bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye çıkarılmıştı. İkramiyenin ne zaman ödeneceği merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yeni desteklerin müjdesini vererek "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

emekli bayram ikramiyesi

Dün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vedat Işıkhan, emeklilerin 3 bin liralık bayram ikramiyeleriyle ilgili yöneltilen soru üzerine "Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

emekliye destek ödemesi

Emekliler yılı çalışması

Emekliler ile ilgili yeni çalışmaların da müjdesini veren Bakan Işıkhan, "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi. Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağına ilişkin soruya ise Işıkhan'ın yanıtı, "Orta vadeli o da planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabi. İstihdamı arttırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında" oldu.

vedat ışıkhan emekli ikramiyesi açıklaması

İkramiye 10 bin TL olacak iddiası

Dün kulislerde konuşulan bir iddiaya göre emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 3 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarılacağı ve bu müjdeyi kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği bilgisi yer alıyordu.

Bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken 3 bin TL’lik ikramiyenin emekliler tarafından tepkiyle karşılandığı ve yerel seçim öncesi AKP’ye negatif etki edeceği konuşulanlar arasında.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.