Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji duyurdu: Yurdun batısı sağanağa teslim olacak

Geçtiğimiz hafta 10 dereceye kadar düşüş yaşanan hava sıcaklıkları bu hafta da düşüşle birlikte sağanak yağmur şeklinde görülecek. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre yurdun batısından giriş yapacak sağanak yağışlı hava dalgası adım adım yurdun tamamına yayılacak. Sağanak yağışla birlikte havalarda da birkaç derece düşüş yaşanacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 12:26
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji duyurdu: Yurdun batısı sağanağa teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki günler için son hava tahmin raporunu yayınladı. Bugünden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak etkili olacak sağanak yağış, adım adım yurdun geneline yayılacak. Hafta ortasından itibaren ise yurdun büyük bir bölümünde yoğun bulutlu ve yağışlı günler yaşanması bekleniyor. 

Yağışların Anadolu'nun iç ve yüksek kesimlerinde ise yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek.

Hava sıcaklıkları birkaç derece düşecek

Sağanak yağışlı hava yurt genelindeki hava sıcaklıklarında büyük bir değişikliğe neden olmayacak, sıcaklıklarda yalnızca birkaç derece düşüş yaşanacak.

Sağanak bugün yer yer kuvvetlenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sisli bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlı bölgelerinde ise çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.