Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklinin 3 bin lira bayram ikramiyesi Resmi Gazete’de! İşte ikramiye ödeme tarihleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2 bin TL’den 3 bin TL’ye yükseltilen emeklinin bayram ikramiyesi ile ilgili yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emekli tarafından büyük tepkiyle karşılanan miktarda seçim öncesi artış yapılması beklenirken 3 bin TL olarak yasalaştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 11:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklinin 3 bin lira bayram ikramiyesi Resmi Gazete’de! İşte ikramiye ödeme tarihleri

Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olan emeklinin bayram ikramiyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 3 bin TL’ye yükseltildi. Yasa teklifi geçtiğimiz hafta TBMM’ye sunularak kabul edildi.

Yasa teklifinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, bugün ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yasa kapsamında emekliler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 3 bin TL bayram ikramiyesi alacak.

Bayramdan bir hafta önce hesaba yatacak

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan'a denk geliyor ve bu kapsamda emeklilerin bayram ikramiyeleri de bayramdan önceki hafta hesaplara yatırılacak.

Nisan ayının ilk haftasına denk gelen süreçte yani 1-9 Nisan tarihleri arasında SSK ve Bağ-kur kapsamındaki bütün emeklilerin ikramiyelerinin hesaplarına yatması bekleniyor.

İlk olarak 2018 yılında bin TL ile başlayan emeklinin bayram ikramiyesi ödemesi 2023 yılında 2 bin TL’ye yükseltilmişti. 2024 yılında ise bu miktar 3 bin TL’ye yükseltildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.