Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’dan kapıda vize için tarih! İşte Türklere kapıda vizeli 5 ada

Geçtiğimiz aylarda Türklere turistik amaçlı kapıda hızlı vize uygulamasına ilişkin kararın tartışması Yunanistan’da devam ederken Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, "kapıda vize" uygulaması için beklenen tarihi açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 11:57
Kaynak: Hilal Baldemir
Yunanistan’dan kapıda vize için tarih! İşte Türklere kapıda vizeli 5 ada

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, yaptığı son açıklamada Ege'deki 5 ada için Türklere "kapıda vize" programının 30 Mart'ta başlayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Atina’da, Türklere turistik amaçlı kapıda vize uygulamasına ilişkin tartışmalar devam ederken Gerapetritis, PASOK milletvekili Yorgos Nikitiadis'in Türk turistlere yönelik hızlı vize uygulamasının yürürlüğe girmesinin neden geciktiğiyle ilgili Parlamento'ya sunduğu soru önergesine yanıt verdi.

Nikitiadis, vize programının başta 1 Şubat olduğu daha sonra 1 Mart'a ertelendiğini ancak bu tarihin de geciktiğini belirtmişti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, programın farklı bakanlıklar arasında hızlı bir koordinasyon gerektiren karmaşık bir süreç gerektirdiği için geciktiğini ve 5 adayı kapsayan pilot aşamanın gerçekleşmesinin ardından uygulamaya konacağını kaydetti.

Öte yandan Gerapetritis, diğer adaların da kapıda vize programına dâhil olma talebinde bulunduğunu fakat Şengen vizesi kısıtlamalarından dolayı "kapıda vize" uygulamasının belirli adalarla sınırlı kalacağını ifade etti.

Yunanistan ile Türkiye arasında son aylarda yaşanan olumlu gelişmelerin ardından Ege’deki 10 adada da Türk turistlere kapıda vize verileceği açıklanmıştı. Avrupa Birliği'nin de onayladığı bu program kapsamında Yunanistan, ilk etapta yalnızca 5 Ege adasında Türklere "kapıda vize" vermeyi planlıyor. 

Yunanistan, kapıda vize uygulamasıyla Ege'deki adalara pilot proje aşamasında en az 1,5 milyon Türk turist bekliyor. Uygulama kapsamında Türk turistler Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarında kapıda vize alarak bir hafta tatil yapabilme imkânı bulabilecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.