Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstinaf Müslüme Yağal cinayetinde kararını açıkladı! İşte Türkiye’yi yasa boğan cinayette karar

Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021 tarihinde ailesinin kurduğu çadırın çevresinde oynadığı esnada kayıplara karışan ve günlerce arama çalışmaları sürdürülen 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Dede Hasan Yağal, Müslüme'ye dönük suçlardan delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Müslüme’nin annesi olan gelini ile ondan doğan çocuğunu istismar suçlarından ise cezası artırılarak 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 14:03
Kaynak: Hilal Baldemir
İstinaf Müslüme Yağal cinayetinde kararını açıkladı! İşte Türkiye’yi yasa boğan cinayette karar

Türkiye 3 yıl önce Müge Anlı programında ailesinin kayıp başvurusu ile arama çalışmaları başlatılınca tanımıştı 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ı. Mersin’in Gülnar ilçesinin Yanaşlı Mahallesi kırsalında kurdukları çadırın etrafında oynarken kaybolduğu öğrenilen Müslüme Yağal günlerce havadan ve karadan onlarca kişi tarafından aranmıştı.

Kaybolmasından 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu dedesi Hasan Yağal ve 4 yakınının istinaf mahkemesinde yargılandığı davada karar açıklandı.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görülen duruşmaya, Müslüme Yağal'ın 19 Kasım 2021'de ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan büyükbabası Hasan Yağal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Öte yandan duruşma salonunda, tutuksuz sanıklar anne S. Yağal, büyükanne A. Yağal ve ağabey O. Yağal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve taraf avukatları da hazır bulundu. Önceki savunmaların yeniden okunmasının ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

İstinaf talebi reddedildi

Savcı, Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan dosyada dede Hasan Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen mahkûmiyet kararında hukuka aykırı herhangi bir durum bulunmadığı gerekçesiyle istinaf talebinin esastan reddini, bu cinsel saldırı sonucu doğduğu belirlenen kız çocuğu A.Yağal'a karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezanın kaldırılarak bunun yerine sanığın "çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Müslüme'ye karşı işlediği suçlardan verilen beraat kararı hukuka uygun bulundu

Mütalaada, dede Hasan Yağal hakkında Müslüme'ye karşı "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından verilen beraat kararının bozularak, 3 yaşındaki kızın ölümüne ilişkin süreçte elde edilen kanıt, belge ve bilirkişi raporları doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılması talep edildi. "Suçluyu kayırmak"tan hakkında beraat kararı verilen Müslüme’nin annesi S. Yağal'ın da üzerine atılı suçtan cezalandırılması mütalaada talep edildi. Mahkeme heyeti, H. Yağal'ın Müslüme'ye karşı işlediği suçlardan verilen beraat kararlarının hukuka aykırı olmadığına karar vererek, istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

H. Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen 28 yıl mahkûmiyet kararı ile "suçluyu kayırmak" suçlamasıyla yargılanan büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve ağabey O. Yağal'a verilen beraat kararları da mahkeme heyeti tarafından hukuka uygun bulundu.

Cezası 45 yıl 12 aya yükseldi

Mahkeme heyeti, H. Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan doğan kız çocuğu A. Yağal'a karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezasının kaldırılmasına karar verdi. Eylemin işlendiği zaman, yer ve biçim ile meydana getirdiği zarar ve tehlikenin ağırlığının göz önünde bulundurulduğunu açıklayan mahkeme heyeti, sanığın "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ceza, suçun "alt soyuna karşı gerçeklemiş olması" ve "birden fazla kez zincirleme suretiyle işlendiği" gerekçeleriyle 17 yıl 12 aya çıkarıldı. Böylece H. Yağal'ın toplam hapis cezası 45 yıl 12 aya yükselmiş oldu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.