Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransızları kıskandıran rekor! İşte Türk dizilerinin dünyadaki izlenmesi

Birçok Türk dizisinin dünyanın birçok yerinde izlenme rekorları kırdığı tüm ülkeler tarafından bilinen bir gerçek olmaya devam ediyor. Yapılan son araştırma bu gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Agence France-Presse isimli Fransız haber ajansı, Türk dizilerinin Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya, Balkanlar'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar büyük bir hızla yayıldığını ve önlemez bir yükselişe sahip olduğunu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 13:08
Kaynak: Hilal Baldemir
Fransızları kıskandıran rekor! İşte Türk dizilerinin dünyadaki izlenmesi

Türkiye dizi-film sektörü son yıllarda büyük adımlar atarak dünya sahnesine açıldı. Türk dizilerinin yayın hakkını dünyanın dört bir yerine satılması bu dizilerin yurt dışında da izlenme rekorları kırmasını sağladı.

Son yıllarda günümüzde ve geçmişte yapılan projeler, çekilen diziler ve filmler dünyanın birçok ülkesine ihraç edildi.

Dünyanın birçok ülkesinde izlenmeye başlayan Türk dizileri, hem Türkiye'nin yurt dışında tanıtılmasına hem de ticari boyutta ülke ekonomisine önemli bir kazanç sağladı.

Türkiye2nin bu alanda hızla büyümeye ve yayılmaya devam etmesi Fransızların endişelenmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Son olarak Agence France-Presse isimli Fransız haber ajansı, Türk dizilerinin önlenemez yükselişini mercek altına aldı ve bu habere yer verdi.

'Dubai’den Şili’ye, Türk dizileri imparatorluklarını genişletiyor' başlıklı yazıda, Türk dizilerinin dünyanın dört bir yanında nasıl bir ne kadar büyük bir üne sahip oldukları bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Türk dizilerinin geniş bir mercek altına alındığı yazıda, Türkiye'nin son 15 yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den sonra en büyük dizi-film ihracatçısı konumuna geldiği belirtildi.

Yine bu yazıda Türk dizilerinin Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da hatta Amerika Birleşik Devletleri'nde bile son yıllarda oldukça popüler olduğu da verilen bilgiler arasında.

'Dünyanın çeşitli ülkelerinde prime time'da yayınlanıyor'

Türk dizilerinin son yıllarda dünya çapında bu denli yaygınlaşması ve sağladığı başarısı ise Uluslararası izleyici ölçüm uzmanı Glance'in Araştırma ve Pazarlama Müdürü Xavier Rambert'in sözlerine de yansıdı.

Uluslararası izleyici ölçüm uzmanı Glance'in Araştırma ve Pazarlama Müdürü Xavier Rambert, yapımların "verimliliğinden" övgüyle bahsetti.

Rambert, "Diziler şu anda İspanya, Suudi Arabistan ve Mısır'da prime time'da yayınlanıyor. Çok kontrollü maliyetlerle kilometrelerce içerik sağlayabilmeleri, programların makul fiyatlarla doldurulabileceği anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.