Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Formula 1'in şampiyonundan Gazze’ye destek! Lewis Hamilton ateşkes çağrısı yaptı

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden soykırıma sessiz kalmayan birçok dünya çapında tanınan isme bir yenisi daha eklendi. Formula 1’i şampiyon pilotu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, sosyal medya hesabından Gazze’ye destek verdi, İsrail’e tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 12:35
Kaynak: Hilal Baldemir
Formula 1'in şampiyonundan Gazze’ye destek! Lewis Hamilton ateşkes çağrısı yaptı

Gazze dünyanın gözleri önünde 6 ayı aşkın süredir soykırıma uğruyor. 35 bin masum sivilin hayatını kaybettiği saldırılar durmaksızın devam ederken ABD savaş için İsrail’e maddi destek sağlıyor.

Dünyanın birçok yerinde protestolar boykotlar devam ederken dünyaca ünlü isimlerden de Gazze’ye destekler devam ediyor.

Formula 1'in şampiyon pilotu Lewis Hamilton, Gazze'de yaşanan soykırıma karşı sessiz kalmıyor.

Daha önce birçok kez ateşkes çağrısı yapan Britanyalı pilot, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla "Çocuk kayıpları devam ediyor." başlıklı bir video paylaştı.

Paylaştığı videonun altına yorumda bulunan başarılı pilot, "Bu olanlar artık sona ermeli." diyerek bir kez daha barış ve ateşkes çağrısında bulundu.

RAMAZAN AYINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

39 yaşındaki şampiyon Mercedes pilotu, Mart ayında 36 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ramazan ayına dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu kutsal zamanı tehlike, kayıp ve kalp kırıklığıyla geçiren Filistin'deki tüm insanlara sevgi ve desteğimi gönderiyorum. Bölgedeki pek çok kişi için kutsal olan bu ayda, ailelerin bir arada olabilmesi, sürekli yıkım ve şiddet tehdidinden kurtulabilmesi için kalıcı bir ateşkes ve rehinelerin iadesi çağrısında bulunmaya devam etmeliyiz. Hemen şimdi ateşkes.

RONALDO’NUN KOLA DARBESİ HATIRLANDI

Öte yandan Britanyalı pilotun bu paylaşımı sonrası akıllara dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo geldi... EURO 2020'de önünde duran kolayı iterek, Yahudi lobisine darbe vuran Portekizli futbolcu, sık sık Filistin'e yaptığı yardımlarla da gündem olmuştu.

Yaşanan bu olay dünya basınında büyük yankı uyandırırken yıldız futbolcu, performansı düşmemesine rağmen bir şekilde Avrupa futbolundan uzaklaştırılarak en iyi seçenek olarak Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Hamilton'un da son dönemde yaşadığı düşüşü Filistin'e yaptığı destek çağrılarına bağlıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.