Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji tarafından hafta başından bu yana yurdun batı ve iç kesimlerine gelmesi beklenen toz taşınımı için uyarı yapılıyordu. Beklenen toz taşımı bugün yurdun batısında ve iç kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji özellikle astım ve solunum yolları rahatsızlığı olan vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 10:45
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Türkiye bugünden itibaren çölden esen rüzgârın etkisiyle toza maruz kalacak. Libya üzerinden gelen bu çöl sıcağı, beraberinde rüzgâr ile birlikte tozu da getirecek. Bu toz hava kalitesinin ciddi şekilde düşmesine neden olacak.

HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMA

MGM tarafından Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Öte yandan Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiği ve bu nedenle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde ciddi bir azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

TOZ VE SAĞANAK BİR ARADA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin değerlendirmelerine göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken, gece saatlerinde Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Rüzgârın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Marmara’da İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova’da Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.