Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da 217 kez Covid aşısı olan adam herkesi şaşkına çevirdi! İşte mucize adamın son durumu

Almanya’da yaşayan 62 yaşındaki bir adam, doktorların bütün uyarılarına rağmen kendi isteğiyle tam 217 kez Covid aşısı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 16:05
Kaynak: Hilal Baldemir
Almanya’da 217 kez Covid aşısı olan adam herkesi şaşkına çevirdi! İşte mucize adamın son durumu

Almanya’da yayımlanan Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yer alan vakaya göre, 217 kez yapılan aşılar 29 aylık bir süreçte özel kliniklerden satın alınarak yapıldı.

Erlangen-Nurember Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları incelemeler sonucu söz konusu erkekte her hangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü’nde görev yapan Dr. Kilian Schober “Bu vakayı gazete haberlerinden öğrendik. Daha sonra kendisiyle temas kurduk ve Erlangen’de bazı testlerden geçirmek istediğimizi söyledik. Çok ilgi gösterdi” dedi.

Vakadan ilk olarak kan ve tükürük örnekleri alındı, uzmanlar ayrıca son yıllarda şahsa ait depolanmış, dondurulmuş kan örneklerini de inceledi.

Dr. Schober, “Çalışmayı yaptığımız sırada, kendi ısrarı sonucu vakaya yine Covid aşıları yapıldı. Daha sonra numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi tam anlamıyla belirlemek için kullanma fırsatımız oldu “ dedi.

Magdeburg kentinde görevli olan bir savcı, söz konusu kişinin satın alarak olduğu 130 aşının kanıtlarını toplayıp, konu ile ilgili sahtecilik soruşturması başlattı, ancak herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Uzmanlar, aşırı aşılanmayı teşvik etmediklerini belirtirken, vakaya yaptıkları testlerin genel sonuçlar çıkartmaya yetmeyeceğinin de altını çizdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.