Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japon deprem uzmanı Moriwaki’den Marmara uyarısı! İşte korkunç gerçek

Pazartesi akşam 21.40 sıralarında Çanakkale’nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem ile yeniden korku ve panik yaşandı. Başta Balıkesir’de olmak üzere Yalova, İstanbul ve Bursa’da hissedilen deprem akıllara yeniden beklenen Marmara depremini getirdi. Gerçekleşen 4.9 şiddetindeki deprem daha önceden tahmin ettiğini açıklayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için ''Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun'' şeklinde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 12:10
Kaynak: Hilal Baldemir
Japon deprem uzmanı Moriwaki’den Marmara uyarısı! İşte korkunç gerçek

Türkiye neredeyse her gün deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşiyor. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden sonra depremin yıkım boyutu ile bir kez daha yüz yüze gelen Türkiye beklenen Marmara depremi için endişe duymaya devam ediyor.

moriwaki'den marmara depremi açıklaması

Son olarak 4 Mart'ta saat 21.38'de Çanakkale Yenice merkezli yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilerek korkuya neden oldu. Bursa Nilüfer'de bir kişi sarsıntı ile birlikte paniğe kapılarak ikinci kattan atladı ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Son günlerde kendini sık sık hatırlatan deprem gerçeğiyle ilgili Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den kritik bir uyarı daha geldi.

"Marmara'da her an deprem olabilir"

Amasya'da gerçekleştirilen Merzifon 7. Kitap Fuarı'na katılan deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, artık hazır olunsun." ifadelerini kullandı.

"Deprem çantası bulundurun" tavsiyesi

Halkla bir araya geldiği söyleşide binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin öneminin altını çizen Yoshinori Moriwaki, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ile düdüğün depreme hazırlık olarak bulundurulmasını özellikle tavsiye etti.

"Zemin sıvılaşma riskini temel alan imar planı hazırlayacağız"

Moriwaki’nin davet edildiği fuarı düzenleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ilçelerinde 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı. İlçede 10 yıldır Belediye Başkanı olan Alp Kargı, "Önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalışması yapmayı planlıyoruz. Temel önceliğimiz zemin sıvılaşma riskinin ölçülmesini temel alan imar planı hazırlayacağız. Bu riski ölçmüş bir yerel yönetim kentin yapılaşmasında daha sağlıklı adımlar atacak" şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.