Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coca Cola İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Coca Cola nerenin malı? Coca Cola hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

Son dönemlerde İsrail’in Gazze’ye karşı saldırıları şiddetini artırırken sosyal medyada başlatılan boykot hareketi de oldukça büyük kitlelere ulaşmaya devam ediyor. İsrail’e ait markalar sosyal medya başta olmak üzere internetteki birçok sitede yayılmaya başladı. İnsanlar İsrail’e ait markaları boykot ederek katliamcıları protesto ediyor. Bu bağlamda birçok marka için arama motorlarında aramalar yapılıyor. İsrail’e ait olup olmadığı en çok araştırılan markalardan biri de içecek devi Coca Cola’dır. Peki, Coca Cola İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Coca Cola nerenin malı? Coca Cola hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Coca Cola İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Coca Cola nerenin malı? Coca Cola hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

İsrail ve Hamas arasındaki gerilim 27 gündür kesintisiz bir şekilde devam ediyor ve masum siviller katledilmeye devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana devam eden hava saldırıları son günlerde karadan da devam ediyor. İsrail ordusu son olarak Cibaliya Mülteci Kampı’na saldırarak yüzlerce masum sivili katletti. Alınan son bilgilere göre, Gazze’de 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki, Coca Cola İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Coca Cola nerenin malı? Coca Cola hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

COCA COLA İSRAİL'İN Mİ

Öte yandan Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde İsrail’i boykot için her yerden çağrılar yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar İsrail’e ait ürünleri ve markaları her yerde paylaşarak bunların alınamaması için çağrılarda bulunuyor. İsrail’in bütün dünyada ticari anlamda birçok faaliyeti devam ederken bu boykotlar sivil vatandaşların hem ülke yöneticilerine bir uyarısı olurken hem de bir nebze olsun vicdani rahatlama yaşamasını sağlıyor.

Hangi ürünlerin ve markaların İsrail’e ait olduğuyla ilgili akıllarda birçok soru işareti bulunurken vatandaşlar en çok merak ettikleri markaları tek tek araştırıyor. Bu kapsamda en çok araştırılan markaların başında Coca Cola geliyor.

COCA COLA KİMİN MARKASI

Coca Cola İsrail malı mı?

Formülü gizli tutulan fakat temel malzemeleri karamelize şekerle tatlandırılmış alkolsüz ve asitli bir içecek olan Coca Cola'nın sahibi Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Eyaletinde Atlanta şehrinde kurulan The Coca-Cola Company'dir. Coca Cola markası adını, içeceğin yapımında kullanılan kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yapraklarının isimlerinden almıştır. 

1986 yılında John S. Pemberton tarafından bulunan formül başta Pemberton’un kendi morfin bağımlılığına çare aramasıyla ortaya çıkmış. Pemberton aynı zamanda Colombus'ta kimyager ve eczacı olara görev yaptığı için bundan da faydalanarak kokainli şarap yapmayı denemiştir. Kendi kendine geliştirdiği formül ile 1985 yılında French Wine Coca'yı bulmuştur. Pemberton bu karışımı kola özütü, şarap ve koka yaprağından elde etmiş ve 1 yıl sonra da piyasaya sunarak satışına başlamıştır.

COCA COLA HANGİ ÜLKENİN

Coca Cola hangi ülkenin markası?

Bilinenin aksine Coca Cola İsrail’e ait bir marka değildir. Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Eyaletinde Atlanta şehrinde kurulmuştur. Marka şu an Berkshire Hathaway şirketi bünyesinde bulunmaktadır.

Coca Cola ile ilgili çok kez medyada yer alan İsrail’e maddi destekte bulunduğu yönündeki iddialara şirket yanıt vermişti. Şirket bu tarzdaki iddialarla ilgili geçtiğimiz yıllarda bir açıklama yayınlamıştı. Farklı siyasi ve dini rejimlerin egemen olduğu 200'ün üzerinde Ülkeye hizmet veren Coca Cola, bu nedenle herhangi bir dini inancı ya da siyasi görüşü desteklemediğini bildirmişti. Yapılan açıklamada gelirin İsrail'e aktarıldığı iddiası için "Tamamen gerçek dışıdır" denilmişti.

Öte yandan Coca Cola’nın 1998'den beri Filistin’de faaliyetlerinin sürdüğü, 3 fabrikası olduğu ve biri Gazze'de 7 satış ve dağıtım merkezi olduğu, 350 Filistinliye iş imkanı sağlanıp, yan sektörlerle birlikte 3500 aile geçiminin sağlandığı kaydedilmişti.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.