Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da “Sıfır Atık Projesi Yarışması” sonuçlandı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda düzenlenen Sıfır Atık Proje Yarışmasında dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 02:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 02:25
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da “Sıfır Atık Projesi Yarışması” sonuçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapıldı. Resmi ya da özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bireysel eserlerinin yanı sıra okullardan iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasının hedeflendiği yarışma kapsamında, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm", "Sıfır Atık Projeleri" ve "İyi Uygulama Yapan Okul" olmak üzere 3 farklı kategoride yarışma düzenlendi. Yalova’da sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için düzenlenen Sıfır Atık Projesi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Yalova’da dereceye giren okul ve öğrenciler

Sıfır Atık 1. Kategori "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm" Yarışmasında anaokulu düzeyinde dereceye giren öğrenci: Ragıp Naile Saraç Anaokulundan Ada Sarıhüseyinoğlu oldu. İlkokul düzeyinde dereceye giren öğrenci: 19 Temmuz İlkokulundan Düşlem Sevinç Uysal oldu. Ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrenci: Şehit Ahmet Uzun Ortaokulundan Zehra Dinçer oldu. Lise düzeyinde dereceye giren öğrenci ise: Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesinden İpek Tokçular oldu.

2. Kategori "Sıfır Atık Projeleri" Yarışmasında ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrenci: Piyale Paşa Ortaokulundan Esma Şeniz Baki oldu. Lise düzeyinde dereceye giren öğrenci: Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesinden Reyhan Ecren Arslan oldu.

3. Kategori "İyi Uygulama Yapan" Okul Yarışmasında ise Yalova Güzel Sanatlar Lisesi dereceye girdi.

Ödüller 30 Mart’ta verilecek

Yarışma sonucunda, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm" ve "Sıfır Atık Projeleri" başlıklı yarışmalarda birinci olan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bisiklet ve çevre dostu öğrenci seti, 2’nci olanlara tablet, 3’üncü olanlara akıllı saat hediye edilecek. Yine bu yarışma dallarında birinci olan lise öğrencilerine dizüstü bilgisayar, 2’nci olanlara elektrikli bisiklet ve 3’üncü olanlara tablet hediye edilecek. Okulların yarıştığı "İyi Uygulama Yapan Okul" kategorisinde ise birincilik ödülü olarak "çevre beratı" takdim edilecek. Ödül almaya hak kazananlara ödülleri, 30 Mart'ta verilecek.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.