Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocukluk çağı kanserlerine dikkat”

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, 23 Nisan Parkı'nda stant kurarak çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgilendirme yaptı. Sağlıkçılar, çocuklarda görülen kanser belirtileri, korunma yolları ve tedavi seçenekleri konusunda vatandaşları uyardı

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 04:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 04:45
Kaynak: Serap Polat
“Çocukluk çağı kanserlerine dikkat”

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla 23 Nisan Parkı'nda stant açtı. Stantta, çocukluk çağı kanserleriyle ilgili broşürler dağıtıldı, vatandaşlara bilgi verildi. Sağlıkçılar, çocuklarda en sık görülen kanser türlerinin lösemi, beyin tümörü, lenfoma, yumuşak doku tümörü, böbrek tümörü ve kemik tümörü olduğunu belirtti. Bu kanserlerin erken teşhis edilmesinin tedavi başarısını artırdığını vurguladı.

Çocuklarda kanser belirtilerinin yetişkinlerden farklı olabileceğini ifade eden sağlıkçılar, şu uyarılarda bulundu; “Çocuğunuzda sebebi bilinmeyen yüksek ateş, halsizlik, kansızlık, solukluk, iştahsızlık, kilo kaybı, lenf bezlerinde şişlik, karın ağrısı, kusma, kabızlık, idrarda kan, burun ve diş eti kanamaları, dizden yukarıda morluklar, baş ağrısı, bulantı, havale geçirme, denge ve yürüme bozukluğu, yüz felci gibi belirtiler varsa mutlaka doktora başvurun. Çocuğunuzun düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırın, aşılarını tamamlayın, beslenmesine ve hijyenine dikkat edin, sigara ve çevre kirliliğinden uzak tutun, toksik maddelere maruz bırakmayın. Çocuğunuzda kanser tanısı konulursa üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin. Çocukluk çağı kanserleri çok büyük oranda tedavi edilebilen kanserlerdir. Tedavide cerrahi, radyoterapi, kemoterapi ve kemik iliği nakli gibi yöntemler kullanılmaktadır. Tedavi sürecinde çocuğunuzun yanında olun, moralini yüksek tutun, sağlık ekibiyle iş birliği içinde olun.”

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.