Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri, 22’nci yılını kutladı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), 22’nci yılını kutlayarak, hizmetlerinden dolayı eğitmenlere hediye takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 05:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 05:52
Kaynak: Serap Polat
Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri, 22’nci yılını kutladı

Yalova’da 22 yıldır afet farkındalığını artırmak için gerek eğitim veren gerekse konferans düzenleyerek halkı bilgilendiren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği üyeleri bir araya geldi.Kuruluştan bu yana hizmet veren eğitmenlere ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afet Bölgesine giden arama, kurtarma ekibine hediyeleri takdim edildi.Etkinliğe: Ses Sanatçısı Ali Çolakoğlu, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Yangın Eğitmeni Mustafa Öztoprak başta olmak üzere Kızılay, Yalova Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri üyeleri katıldı.

Karaçam, “İnsanların temel afet bilinci eğitimi alması çok önemli”

Etkinliğin ardından 1-7 Mart Deprem ve Afet Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Sabri Karaçam, “Afetlere önceden hazırlıklı olma, afet yönetiminin başarısının en önemli faktörüdür. Hazırlıklı olabilmek için ise karşı karşıya olunan riski hesaplayabilmek, riski yönetebilmek ve karşılaşılacak zararı en az düzeyde tutabilmek gerekmektedir.Enkaza ilk müdahaleyi her zaman yerel halk yapar.Doğal afetlerde çok kritik saatler olarak nitelendirilen ilk müdahalenin yerel imkânlar kullanılarak yapıldığını ve en çok hayatın da bu zaman zarfında kurtarıldığının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur.Kurtarmaların yüzde 75’i bu zaman diliminde gerçekleştiriliyor. O yüzden afet bölgelerindeki insanların temel afet bilinci eğitimi almış olmalarının büyük önemi var.” dedi.

 

“Neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız!”

Mahalle Afet Gönüllülerinin her üç aşamada hep görevde olduğunu hatırlatan Başkan Karaçam, “Deprem öncesi eğitimler vererek halkı afetlere hazırlarız.Afet anında arama kurtarma yaparız. Afet’ten sonrada bulunduğumuz yerde yeniden yapılanmada etkin rol alırız.Geçmişteki acıları hatırlayalım. Depremi unutmayalım. Ama her an depremle yaşamayalım. Yaşamımızı bozmadan deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılacakları öğrenelim, öğretelim, afet bilinç eğitimlerini alalım.Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği bir aile ve dostluk paylaşma kurumudur. Eğitimler 36 saat içerisinde: İlk yardım, Yangın, Afet Psikolojisi, Telsiz ve Arama-kurtarma eğitimlerini kapsamaktadır. Gelin bugün kendinize bir iyilik yapın depremde daha bilinçli daha çok bilgili olmak için bir adım ileri atlayın.Eğer örgütlenmez, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız!” şeklinde konuştu.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.