Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da umre yolcularına müftüden eğitim

Yalova İl Müftülüğü tarafından Umreye gidecek olan vatandaşlara bilgilendirme semineri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 09:50
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da umre yolcularına müftüden eğitim

Sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayını Mekke ve Medine-i Münevvere'de geçirmek isteyen vatandaşlar için Ramazan ayı umre turlarına kayıtlar kasım ayında başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan Ayı Umre Programında; 30 günlük, 22 günlük, 16 günlük, 13 günlük, 11 günlük ve 7 günlük Kâbe'ye yakın mesafede konaklama ve servisli umre programı seçenekleri bulunuyor.

İlgili bankalara ücret ödemesini yapan vatandaşlar, umre kaydını il ve ilçe müftülükleri ile e-devlet üzerinden yaptıktan sonra eğitime alındı.

İlk etapta Yalova Müftülüğü bünyesinde Özel Yalova 1’inci tur ile servisli 15 Günlük 32’nci turla gidecek olan umrecilere İl Müftülüğü Konferans salonunda Umre Hazırlık Kursu düzenlendi.

12-13 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kursta İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, Şube Müdürü Mesut Taş ve 32’nci tur kafile başkanı ve İl Vaizi Muhammet Aydın, umre konulu sunumlarını yaptı.

Umreye gidecek adaylar umrenin önemi, umrenin yapılışı, umrenin fıkhı boyutu ve diğer konular hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.