Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümleşik Haberleşme Sistemi ve Veri Merkezi kurulacak

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Dünya Bankası Yeşil OSB Fon Projesi için önemli bir adım attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan onay alan proje, bölgeyi daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirecek

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 09:42
Kaynak: Murat Can Aytemur
Tümleşik Haberleşme Sistemi ve Veri Merkezi kurulacak

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda projeyle ilgili müjdeyi verdi. Özdemir, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı onaylarını almış olan Dünya Bankası Yeşil OSB Fon Projemiz Tümleşik Haberleşme Sistemi ve Veri Merkezimizin uygulama projeleri ve sosyal etki analizi aşamasına geldik" dedi.

Tümleşik Haberleşme Sistemi ile bölgedeki tüm işletmelerin ve kamu kurumlarının iletişimini ve veri paylaşımını kolaylaştıracak bir sistem kurulacak. Veri Merkezi ise bölgedeki işletmelerin ve kamu kurumlarının veri depolama ve işleme ihtiyaçlarını karşılayacak. Dünya Bankası Yeşil OSB Fon Projesi’nin tamamlanmasıyla Yalova Makine OSB, Türkiye'nin en modern ve çevre dostu organize sanayi bölgelerinden biri haline gelecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ise, “Dünya Bankası Yeşil OSB Fon Projemiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan onay almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz tamamlandığında, bölgemiz daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale gelecek. Ayrıca, proje kapsamında kurulacak olan Tümleşik Haberleşme Sistemi ve Veri Merkezi bölgedeki işletmelerimizin ve kamu kurumlarımızın iletişimini ve veri paylaşımını kolaylaştıracak. Bu da bölgemizin rekabet gücünü artıracaktır” dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.