Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Ramazan ayı balık fiyatlarını nasıl etkiledi?

Yalova’da bu hafta balık fiyatları arttı mı? Ramazan ayına girilmesiyle beraber balık satışları azaldı mı? Tezgahlarda bu hafta hangi balıklar var?

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 00:28
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da Ramazan ayı balık fiyatlarını nasıl etkiledi?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’nde bu hafta Ramazan ayının etkisi hissedildi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışlar azaldı

Yalova balık pazarında bu hafta Ramazan ayına girilmesiyle beraber balık çeşitliliği artarken, satışlar azaldı. Normal şartlarda hava sıcaklıklarının düşmesiyle tezgâhlardaki balık çeşitliliği azalırken, Ramazan ayında satışların azalması balık çeşitliliğini ve kalitesini artırdı. Çeşitlilik artmasına rağmen satışların yeterli olmaması balık fiyatlarını da yükseltti. 15 Nisan’da bitecek olan balık sezonu öncesi Yalova Hayat’a bilgi veren balıkçı esnafı, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışların azaldığını kaydetti. Güncel balık fiyatları ve balık çeşitleri hakkında bilgi veren esnaf, vatandaşlara doğru ve hesaplı balık tercihi için tavsiyelerde bulundu.

Tezgahlarda en çok çipura, levrek, somon ve hamsi yer aldı

Yalova Balık Hali’nde tezgâhı bulunan bir balıkçı esnafı bu hafta geçen haftalara göre balık çeşitliliğini arttığını belirtti. Yine de tezgâhta geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da en çok çipura, levrek, somon ve hamsi yer aldı. Fiyatlar hakkında bilgi veren esnaf, hava koşullarından dolayı bu aylarda balık çeşitliliğinin azaldığını belirterek, fiyatların arttığını kaydetti. Bazı balık çeşitlerinin fiyatlarının sabit kaldığını kaydeden esnaf, bazı çeşitlerde fiyatların arttığını belitti.

Balıkçı esnafı satışlardan memnun değil

Bir başka balıkçı esnafı ise bu hafta çeşitliliğin artmasından dolayı bir nebze daha memnun olduğunu belirterek Ramazan ayındaki balık satışlarına değindi. Tezgâhta çoğunlukla hamsi, istavrit ve mezgit olduğunu kaydeden esnaf,  hem sezonun sonuna yaklaşılması hem de Ramazan ayına girilmesiyle beraber satışların azaldığını dile getirdi. Ramazan’da restoranların kapanmasıyla balığa talebin azaldığını ve balık çeşitliliğinin arttığını ifade eden esnaf, tezgâhlara daha kaliteli balıkların yer aldığını ancak satışların azaldığını belirtti. Balıkçılık sektöründe maliyetlerin arttığını, mevcut satışların bu maliyetleri karşılamadığını vurgulayan balıkçı esnafı, durumlarından memnun olmadıklarını aktardı.

Yalova Balık Hali’nde bu hafta balıkların fiyatı şu şekilde:

Hamsi 130 TL, istavrit 80 TL, sardalye 80 TL, çipura 250 TL, palamut 150 TL, alabalık 180 TL, levrek 250 TL, yerli somon 200 TL, tekir 180 TL, ithal uskumru tane 65 TL, mezgit 150 TL, alabalık 180 TL, iri turna mezgit 300 TL.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.