Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Tarım Müdürlüğü, şeftali üreticilerini uyardı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, şeftali üreticilerini ilaçlama konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 09:44
Kaynak: Serap Polat
Yalova Tarım Müdürlüğü, şeftali üreticilerini uyardı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, şeftalide karşılaşılan çiçek monilyası hastalığına karşı ilaçlama zamanının geldiğini duyurdu. Duyuruda şeftali ağaçlarının rakım ve çeşit farklılığından dolayı çiçeklenme oranlarının değişiklik gösterebildiği vurgulandı. Üreticilerin bahçelerini takip ederek, 1’inci ilaçlamayı çiçeklerin yüzde 5 ve yüzde 10’u açtığında, 2’nci ilaçlamayı ise çiçeklerin yüzde 90 ve 100’ü açtığında yapılması gerektiği hatırlatıldı.

İlaçlamaların, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile yapılması gerektiğinin altını çizen il müdürlüğü ayrıca ilaçlama yapacak kişilerin, Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesinin bulunması gerektiğini hatırlattı.

Arıcılığın ülkemizde milli ekonomiye katkı sağladığını ve arıların, bal üretiminin yanında bitkisel üretimde tozlaşmada da büyük rol oynadığını vurgulayan İl Müdürlüğü, bu sebeple ilaçlamaların daha etkin ve arılara zarar vermeden yapılması gerektiğini hatırlattı. Arıların zarar görmemesi için de ilaçlamanın, arıların uçuş yapmadığı akşam saatlerine doğru yapılması uygun görülüyor. Ayrıca ilaçların, reçete yazma yetkisi bulunan tarım danışmanları ile tarım ve orman müdürlükleri teknik personelleri tarafından yazılması gerekiyor.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.