Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da öğrenciler siber suçlara karşı bilinçlendirildi

Yalova Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü öğrencilerle buluşarak siber suçlara karşı bilinçlendirmede bulunmayı sürdürüyor. Bu çerçevede Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen eğitimde 350 öğrenciye ulaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 05:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 05:40
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da öğrenciler siber suçlara karşı bilinçlendirildi

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen SİBERAY Projesi, siber suçlarla mücadelede farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını hızlandırıyor. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen eğitimler, siber güvenlik konusunda toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlıyor. ‘Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir’ sloganıyla yola çıkan Yalova polisi, Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikle, yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik suç önleyici tavsiyelerde bulundu. Eğitimlerde, zararlı yazılımların ve sosyal medyanın yanlış kullanımının yol açabileceği olumsuzlukların önlenmesi hedefleniyor.

Teknoloji bağımlılığı, günümüzde pek çok farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Yalova polisi, eğitimlerde bu bağımlılık türlerinin her birine değinerek, akılcı ve kontrollü teknoloji kullanımının önemini vurguluyor. Siber zorbalık ve dijital oyunların tehlikeleri konusunda da bilgilendirme yapılıyor.

Ebeveynlere, çocuklarını ve gençleri siber tehditlerden korumak için gerekli önlemleri alma konusunda rehberlik edilen proje kapsamında ailelerin, daha güvenli bir siber ortam oluşturulması için katkıda bulunmaları özellikle önem taşıyor.

Yaklaşık 350 kişiye ulaşılan Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu’ndaki eğitimde öğrenci ve öğretmenlerin konu ile ilgili soruları da yanıtlandı.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.