Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ‘Dev Şişme Kolon Maketi’ ile kanser farkındalığına dikkat çekildi

BİKAMDER ve KANSERLEDANS işbirliği ile 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında bağırsak kanserine karşı erken tanı ve taramanın önemine dikkat çekmek amacıyla Dev Şişme Kolon Maketi Yalova’ya getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 09:50
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da ‘Dev Şişme Kolon Maketi’ ile kanser farkındalığına dikkat çekildi

Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, sağlıklı bir toplum için önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık oluşturmak, taramalara katılımı artırmak için düzenlenen etkinliklerle halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Yalova’da çeşitli etkinlikler düzenleyerek kansere karşı farkındalık oluşturmaya çalışan Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, büyük bir etkinliğe daha imza attı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLDU

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası’nda Kanserle Dans Derneği ile iş birliği yaparak 2 Nisan Salı günü Yalova Rıhtım Küçük Amfiye Dev Şişme Kolon Maketini getiren BİKAMDER, özellikle Kolorektal Kanserlerden korunma için Yalova’da farkındalık oluşturmayı hedefliyor. İnsan bağırsağının kopyası olan, 10 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki dev şişme maket ilk defa Yalova’da sergilendi. Etkinliğin açılışına: Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Nurcan Bayar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü Doktorlarından Aslı Yıldırım, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Diyanet Vakfı Yalova Şubesi Kadın Kolları Başkanı İstek Bayık, KATFADER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve KAÇO-DER Başkanı Selda Gülçiftçi katıldı.

DERNEK BAŞKANI NURCAN BAYAR ZİYARETÇİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Bu anlamlı etkinliği Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay Yalova Şubesi, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Yalova Hastanesi, Aktif Hastanesi ve Atakent Hastanesi’nin katkılarıyla hayata geçiren Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’nin Başkanı Nurcan Bayar, maketi incelemek için gelen ziyaretçilere bağırsak hastalıklarının yaptığı hasarı göstererek bilgi verdi. 3 gün sürecek olan etkinliğe sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu farkındalık etkinliği ile 3 gün boyunca öğrencileri ve Yalova halkını bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya devam edeceklerini aktaran Dernek Başkanı Nurcan Bayar kendilerine destek veren kurumlara ve il protokolüne teşekkür etti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.