Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da beldelerde teknoloji bağımlılık eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Subaşı, Tavşanlı, Kaytazdere Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik ‘Teknoloji Bağımlılığı ve Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak’ konulu eğitimler düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 01:50
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da beldelerde teknoloji bağımlılık eğitimi

Subaşı, Tavşanlı, Kaytazdere Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursiyerlere yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Teknoloji Bağımlılığı ve Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak konulu eğitimlerde, günümüzün en önemli sorunlarından olan teknoloji bağımlılığı ve bu sorunun önüne geçmek için ebeveynlerin neler yapabileceği ele alındı. Eğitimlere katılarak kursiyerlere bilgi veren Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Aliye İlkatmış, "Teknoloji, hayatımızın her alanında önemli bir yer tutuyor. Ancak aşırı teknoloji kullanımı, bağımlılık sorununa yol açabiliyor. Özellikle çocuklar ve gençler, bu bağımlılığa karşı daha savunmasız. Ebeveynler olarak, çocuklarımızın teknolojiyi bilinçli ve güvenli bir şekilde kullanmasını sağlamak için gerekli adımları atmamız gerekiyor” dedi.

Ebeveynlere önerilerde de bulunan İlkatmış, “Çocuklarınızla açık ve net bir şekilde iletişim kurun. Teknolojinin yararları ve zararları hakkında bilgi verin. Çocuklarınız için ekran süresi sınırlamaları belirleyin. Bu sınırlamalara uyulmasını sağlayın. Çocuklarınız için alternatif aktiviteler sunun. Spor, müzik, sanat gibi alanlarda çocuklarınızın yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olun. Çocuklarınızın internette ve sosyal medyada ne yaptıklarını takip edin. Çocuklarınızda teknoloji bağımlılığı belirtileri görürseniz, uzmanlardan yardım almaktan çekinmeyin” diye konuştu.

Eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ise, "Teknoloji bağımlılığı, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de sorunu. Bu nedenle, bu eğitimleri toplumun her kesimine ulaştırmak için çalışıyoruz. Amacımız, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurmalarına ve onları teknoloji bağımlılığının zararlarından korumaya yardımcı olmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.