Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsinin fiyatı yükseldi mi? Tezgahlarda balık çeşitliliği nasıl? Balık fiyatları yükseldi mi? En çok hangi balıklar tercih ediliyor?

Yalova’da bu hafta balık fiyatlarında artış yaşandığı gözlemlendi. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara yerli balıkları tercih etmesi yönündeki çağrısını yineleyerek özellikle hamsi fiyatlarında yükselme olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 00:16
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsinin fiyatı yükseldi mi? Tezgahlarda balık çeşitliliği nasıl? Balık fiyatları yükseldi mi? En çok hangi balıklar tercih ediliyor?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda balık fiyatlarında bu hafta artış yaşandığı gözlemlendi. Yalova Balık Hali’nde bulunan Balıkçı Yaşar Bey, balık fiyatları hakkında açıklama yaparken tüketicilere doğru balık tercihi için birtakım tavsiyelerde bulundu.

“Hamsinin fiyatı yükseldi”

Balıkçı Yaşar Bey balık fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Suların soğuk olmasından dolayı balıklar tezgahlarımıza gecikmeli olarak geldi. Genellikle deniz suyu soğuk olduğunda balıklar diplerde oluyor bu durum da balığın tutulmasını etkiliyor. Havalar şu an mevsim normallerinde seyrediyor bizler de ona göre hareket ediyoruz. Bu hafta hamsi çeşitli değil o yüzden hamsinin fiyatı arttı. Geçen zamanlarda hamsi bol olduğu için fiyatı daha düşüktü ama şimdi yükseldi. 15 gün önce 100 lira olan hamsiyi şu anda 200 liraya satıyoruz. Bu durumda biz hep balıkçıların söylediği gibi balık az tutulursa pahalı olur, çok tutulursa ucuz. Birde denizlerde avlanma ile ilgili çok dikkat edilmesi gereken hususlar var. Özellikle avlanma ile ilgili önemli hususlar dikkate alınmadığında balıklar zarar görebiliyor. Balıkçıların avlanma konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

“İstavrit, hamsi ve palamutu öneriyorum”

Balıkçı Yaşar Bey vatandaşlara balık tercihleri için şu önerilerde bulundu, “Mevsim balığı olarak istavrit, hamsi ve palamutu öneriyorum. Tezgahımızdaki balıklar tamamen yerli balıklar. Fırında, ızgarada çok lezzetli oluyorlar. Bizim insanımızın balık denilince aklına hemen hamsi geliyor ama burada taze olarak da istavrit, mezgit ve palamut da satıyoruz. Hamsinin fiyatı artmış olsa da yine tercih edilen balıklar arasında yerini alıyor.”

Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde; hamsi 200 TL, istavrit 70-100 TL, mezgit 130 TL, kolyoz 150 TL, kocabaş 100 TL, levrek-çupra 200 TL, somon 180 TL, torik 250 TL. Palamut tane fiyatı ise 130 TL’den satışa sunulmaya devam ediyor.

M. Tunç Tanrıverdi  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.