Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazarcı esnafından hem güldüren hem düşündüren pankartlar

Sosyete Pazarında satış yapan bir esnaf, yoğun anlarda müşterilere yetişmekte zorlanınca pankart aracılığıyla konuşma yöntemine başvurdu. Esnafın özlü sözleri müşterileri gülümsetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 05:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 05:19
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Pazarcı esnafından hem güldüren hem düşündüren pankartlar

Her Pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan Sosyete Pazarında kadın giyim ürünleri satan bir esnaf, tezgâhın belirli noktalarına yerleştirdiği pankartlarla diğer esnaflardan ayrılıyor. Pankartlara özlü sözler yazan esnaf müşterileri hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

Bazen yoğunluktan müşterilerin taleplerine yetişemediği için bu yönteme başvurduğunu aktaran esnafın duygularını ile getirdiği yazılarda yer alan ifadelerin bazıları şöyle: “Taş atar gibi ürün fırlatmayız. Nedeni emeğe saygı. Çünkü acayip derecede geriliyorum. Bir de rica ediyorum artık yeter, indirim yok”, “Özellikle eşine kızıp pazara gelmiş ablalar hıncınızı ürünlerden çıkartmayınız. Aksi takdirde sizi şikâyet edeceğim”, 

“Açın ama hepsini değil, iki tane açabilirsiniz. Nedeni ise zaten iki beden bulunmaktadır, başka bir beden yok. Ne sen yorul ne ben. Hem istediğini daha rahat bulursun”, “Ürünü nasıl alıyorsanız aynı yerine koyar mısınız lütfen. Emeğe saygı! Çok dağıtmadan bakınız”, “Anlasana kadın tezgâha giremiyorum, neden biliyor musun? Senden ötürü”, “Fiyatları biz değil sizin seçimleriniz belirliyor”, “Okuyorsun ama gene de tezgâhın önünde durmaya devam ediyorsun. Anlamıyor musun sen heykel gibi duruyorsun kadınlar senin yüzünden tezgâha yanaşamıyor.”

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.