Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da kurbanlıkların yüzde 90’ı satıldı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yalova Kurban Pazarında da hareketli günler yaşanıyor. Sıkı pazarlıkların geçtiği pazarda kurbanlıkların yüzde 90’ı ise satıldı. Satıcılar vatandaşları uyararak işlerini arifeye bırakmadan kurbanlıklarını almaya davet ettiler

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 03:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 03:52
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da kurbanlıkların yüzde 90’ı satıldı

Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getirerek kurbanlarını kesecek olan vatandaşlar soluğu Seyrantepe Mahallesi’nde kurulan Kurban Pazarında alıyorlar. Hava sıcaklıklarına rağmen oldukça yoğun günler geçiren Kurban Pazarında vatandaşlar en uygun fiyata kurban almak adına satıcılarla sıkı pazarlıklar da gerçekleştiriyorlar. Geçen yıllara oranla bu yıl kurban fiyatlarının daha da yükseldiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Geçen yıla oranla bu yıl fiyatlar daha yüksek. Elbette satıcıları da haklı görüyoruz. Hiçbir şeyin fiyatı yerinde durmadığı gibi yemin, samanın fiyatı da yerinde durmuyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Biz de bütçemize uygun bir kurbanlık almak için ister istemez dolaşıyor ve pazarlık yapıyoruz” dediler.

“Son güne bırakmayın”

Kurban Pazarında hayvanların büyük bölümünün satıldığını dile getiren hayvan üreticisi Mehmet Sait Er, “Kurban Pazarında şu anda hayvanların yüzde 90’ı satıldı. Kalan hayvanların da arife gününe kadar satılacağını düşünüyoruz. Kurbanlık alacak olan vatandaşların işini şansa bırakmayıp bir an önce kurbanlıklarını almalarını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde pazardan elleri boş çıkarlar” dedi.
Kurban fiyatları hakkında da bilgi veren Er, “Şu anda küçükbaş hayvanlar 15 ila 20 bin TL arasında satılıyor. Büyükbaşlarda ise fiyat 120 bin TL’den başlayarak 250 bin TL’ye kadar yükseliyor. Vatandaşların bu yıl hayvanlara ilgisinden mutluyuz” diye konuştu.

Ne duş ne altyapı var

Kurban Pazarına günler öncesinden hayvanlarını getiren ve burada yatıp kalkmaya başlayan satıcılar ise Kurban Pazarının hem çok uzak bir noktada kurulmasından hem de ihtiyaçlarını karşılayacak altyapının olmamasından dert yanıyorlar. Bu anlamda önceden altyapısı hazırlanmış bir kurban pazarı yapılabileceğine dikkat çeken satıcılar, “Bizler işimiz gereği birçok ilde kurban satışları gerçekleştiriyoruz. Diğer illerde kurban pazarlarına ulaşım kolaylaştırılıyor. Uzaksa bile toplu taşıma konuyor. Burası hem şehir merkezine çok uzak hem de hiçbir ulaşım yok. Vatandaşlar kendi imkanları ile buraya gelmek zorunda kalıyorlar. Bir diğer sorun da burada hiçbir altyapı olmaması. Biz günlerce burada yatıp kalkıyoruz. Malum hayvan pazarı hayvanların tezekleri arasındayız ve yıkanma ihtiyacımız oluyor. Keşke burada önceden tuvaletler ve duş alanları oluşturulsa ve satıcılar mağdur edilmeseydi. Hadi onu da geçtik diyelim, kurban pazarının içinde yürüyecek yol yok” şeklinde konuştular.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.